2015. szeptember 24., csütörtök

Kerekasztal

Tegnapelőtt sor került az augusztusban emlegetett megbeszélésre az iskolával. Ahogy a dolog kinéz, nem leírták Balázst, hanem valóban ennyire képes. Most rajtunk a sor, hogy ezt elfogadjuk.

Megint felvetődött az autizmus téma, most az ofő részéről, az úgynevezett Inselbegabung-ok (elszigetelt kiemelkedő képességeknek lehetne leginkább fordítani) miatt.

A lényeg, hogy IV védett tanrendben fog szakmát tanulni, ami azt jelenti, hogy amíg szükség van erre, addig vele toleránsabbak lesznek, illetve nem csak mi leszünk a hátországa, hanem a svájci állam is, akinek egyértelmű célja, hogy minden gyerekből adófizető felnőtt váljék.

Most tehát vizsgálatok jönnek, kérdőívek, pályaválasztási elbeszélgetés. Bőven időben vagyunk, mert ez az egész majd 2 év múlva lesz aktuális. Egy év mulva már nem lennénk időben, de most még igen.

2 megjegyzés:

Ági írta...

Szia
Rossz ez így?
Ha megvan a segítőkészség a suli irányából is, közösen ki lehet találni valami jót Balázsnak, hogy elégedetten élhesse az életét.
Tudom természetesen, hogy Ti mindig is erre törekedtetek.
Sok sikert a kutatásokhoz, Te mire tippelsz, mondjuk ha megkérdezed a fiad, hogy mi leszel, ha nagy leszel? Úgy értem, van-e elképzelés valamilyen irányban?
Akár neki, akár nektek

Panni írta...

Nem állítom, hogy rossz, csak megint egy emésztenivaló...
Balázs youtuber, kisállattenyésztő és programozó szeretne lenni :-))