2014. március 15., szombat

Jól vagyunk

Lassan ideje belátnom, hogy nincs időm a blogra... :-( Köszönjük az érdeklődést, minden rendben van,tényleg csak az idő hiányzik. Múlt héten Gábor volt Magyarországon, most én, kint én még a munka mellé bevállaltam heti két németet, így esténként én már be nem kapcsolom a gépet. A vonaton tudnék blogot írni, de általában csak bambulok ilyenkor, na, majd megpróbálom megemberelni magam :-)
Az elmúlt két hét legfontosabb híre, hogy Balázst felvették a középiskolába, ahol volt próbahéten. Nagyon tetszett a tanároknak, azt mondták, gyorsan megtalálta a helyét, nyitott volt és barátkozó, és pénteken már énekelt is. A nyelvi eszközei még mindig hiányosak, erre rá fognak majd feküdni még. Sokan kértétek, hogy írjak részletesen az iskoláról. Ez egy magániskola a szomszéd városban, de Balázs oktatását a pszichológusi és pszichiátriai szakvélemény alapján a helyi önkormányzat fizeti. A normál iskolai osztályok 10-15 fősek, a speciális osztályokba 6-8 gyerek jár és itt iskolaidőben logopédiai és egyéb szükség szerinti fejlesztést is kapnak. Balázs ilyen speciális osztályba fog járni, ami a fejlesztésen túl abban különbözik a normál iskolai osztályoktól, hogy teljesen differenciáltan oktatnak még középiskolás gyerekeket is, és attól függően kapnak majd a harmadik év végén záróbizonyítványt, hogy a kötelező tantervet milyen szinten sajátították el. Írtam már többször, hogy itt a Gimin kívül van Sek A, B és C, na, ezeket a szinteket fogja át az oktatás, így simán előfordulhat, hogy 2 gyerek Sek C-s bizit kap, 3 Sek B-set, 2 pedig még egy évet lehúz és megkapja a Sek A-t. A lényeg, és ezt nagyon hangsúlyozták, hogy a "nemzeti alaptantervet" teljes egészében követik és leadják a leadandó anyagot.

A jövő hét Balázs szülinapjáról fog szólni, ha mással nem is, pár fényképpel biztos jövök majd!

Más: anyukám még mindig kórházban van, tegnap volt hat hete, hogy befeküdt. Nem így tervezte, de mostmár tényleg csak türelemre van szükség, fájdalmas dolgok már nem lesznek. Cipőbe még nem fog bújni egy ideig.
Apukámtól ma búcsúzunk el, úgy, ahog mi szeretnénk és ahogy szerintünk talán ő is szerette volna.

1 megjegyzés:

Agi írta...

szia!

Ennek az iskolának szívből örülök! Mennyire, máshogy állnak ott ehhez és a lehetőségek is mennyivl jobbak. Pl ez is milyen rendes, h fizetik a tandíjat, elég jozzá orvosi papír (itt ez csak álom...) és az is, ahogy a tanítás zajlik kis csoportok egfyéni tanrend stb. mind szuper szerintem. Pedig gnodolom Ti sem egy nagy városban laktok. Itt hiába 60.000 fős megyeszékhely sajnos nincs ilyen középisoka és ált iskola is alig olyan, ami számításna jöhet nekünk 1 db de ott is kb 20 fős ek az osztályok :( Szívből kívánom, hogy minden téren találja meg a gyerkőc és Ti is ebben a suliban azt, amire számítotok, Balázs szeressen ide járni, remélem beválik az iskola a gyakorlatban is.