2013. szeptember 2., hétfő

WiFi megvonás

Szegény Balázs, még mindig nem látta be, hogy nem tud túljárni az eszünkön. És annyira aranyosan tud tombolni, amikor szembesül ezzel. Persze lehetnénk rá tökmérgesek is és ordítozhatnánk naponta 10-15 órát, de miért fárasszuk magunkat, abból ő sem tanul és mi is csak frusztráltabbak leszünk.
Az történt, hogy már rögtön az első hét végén kitört az első balhé, mert fel lett adva 10 percnyi házi feladat. Balázs kérte, hogy hadd tabletezzen egy kicsit, utána isten-bizony nekiáll a házinak, vagy ha nem, elvehetjük a tabletet. Persze megengedtem, persze nem állt neki, aztán "bezárkózott" a szobájába a tablettel és örült, hogy milyen jól átvert minket. A következő két napban nem engedett be minket a szobájába, mondván, hogy valahova eldugta a tabletet és nekünk ahhoz semmi közünk. Gábor se szó, se beszéd, kitiltotta a tabletet az itthoni hálózatból, csak hétvégére engedélyezett hozzáférést. Balázs egy szót sem szólt, csak szombaton valamikor, hogy nincs internete. Ja, hát izé, véletlenül hétvégére volt beállítva a tiltás, hétköznap pedig vígan hasított :-)) Kis fejcsóválás, morgás, aztán Gábor gyorsan átállította és így ma volt az első alkalom, hogy Balázs szembesült a következményekkel. Az, hogy üvöltözött, egy enyhe kifejezés. Voltunk mi ma reggel minden...
Most délután úgy jött haza Balázs,, hogy alig van házija, mert a nagy részét már megírta lenn a biciklitárolóban. Hogy miért ott? Ott volt kedve és úgy érezte, ott tud nyugodtan házit írni. Nagyon vártam ezt a pillanatot, én is elvonulós voltam és hiszem, hogy a tanuláshoz is ihlet kell, ami viszont nem mindig az étkezőasztalnál/íróasztalnál jön meg. A wifit hiányolja és morog, de mintha kezdené megérteni, hogy a világ nem mindig úgy forog, ahogy ő elképzeli. És nemcsak megérti, hanem mintha el is fogadná. Annak nagyon örülök, hogy ezt józan ésszel képes belátni és nem kell az "azért, mert csak" választ túl gyakran hallania. Persze biztos lesz még balhé tablet-ügyben, de most mintha belátó lenne és ez jó.

2 megjegyzés:

kadarm írta...

ó, hogy ismerem ezt az arcot, amikor eltűnik a net a gépből vagy bizonyos oldalak elérhetetlenné válnak:) én szerettem ezzel irányítani, a zsebpénznél is jobb eszköz volt. drukkolok, hogy ilyen jól menjen a továbbiakban is.

Panni írta...

Rögös az út... :-)))