2013. június 16., vasárnap

Megbeszélés

Voltunk megint megbeszélésen a suliban, ami elég fura volt, mert arra számítottunk, ahogy beharangozták: hogy Balázs továbbtanulási lehetőségeiről fogunk beszélni. Ehhez képest tényleg arról beszéltünk, csak nem úgy, ahogy mi elképzeltük: elmondták, hogy teljesen tanácstalanok Balázzsal kapcsolatban és jelen pillanatban nem hiszik, hogy ebben az iskolában biztosítani tudnák a számára szükséges támogatást. Lesznek újabb vizsgálatok, hasonlók az otthoni szakértői vizsgálathoz, aztán meglátjuk.
A fő problémák: Balázs még mindig alig beszél, az órákon nem akar együttműködni, a logopédusnál nem akar dolgozni, csak játszani, stb. Elég nagy kicseszés lenne, ha most kéne iskolát váltania, az ittenieket már úgy-ahogy megszokta, nagyon rosszul jönne most neki egy új közösség. A másik, hogy miért nem engedik évet ismételni? Itt is csak szabadulni akarnának tőle? Nem tudom. Remélem, nem.
Holnap elméleti biciklis vizsga, kíváncsi leszek rá...

2 megjegyzés:

Monettino írta...

Volt a napokban a Határátkelő blogon egy cikk a svájci iskolarendszerről, továbbtanulásról. Nagyon érdekes volt, rögtön ti jutottatok eszembe. Hogy ezeket tudva, nem is tudom én hogy élném meg, a válogatásokat...

Panni írta...

Móni, én is olvastam azt a cikket, talán szombati, azt hiszem. Őszintén szólva nekem az itteni iskolarendszer nagyon szimpatikus, csak még azt kéne megtalálni, hogy hogyan illeszthetők bele az SNI gyerekek. Az egyetlen, ami miatt nagyon aggódom, hogy Balázsnak nagyon fontos az állandóság.