2013. május 8., szerda

Velo

Még a tavaszi szünet előtt kaptunk egy tájékoztató levelet, amiben részletesen le van írva, hogy hogyan fog zajlani a biciklis vizsga, szép magyar nevén a Veloprüfung. Merthogy minden ötödikes gyereknek elméleti és gyakorlati vizsgát kell tennie biciklizésből. Ez magában foglal lényegében mindent, ami majd a jogosítványhoz is kelleni fog: egy izmos KRESZ-tesztet, műszaki ismereteket (fékek, bukósisak, kerekek állapota, ülőmagasság, lámpák), egy rutin és egy forgalmi vizsgát. Balázst kb annyira izgatja a dolog, mint a másnapi házi feladat, viszont mivel imád bicajozni, a szabályok nagy részét pedig egyrészt évek óta tudja, másrészt azok a józan észen alapszanak, nem lehet ebből gond. Viszont ráfekszünk a témára és mindennap el kell mennünk gyakorolni, mert a KRESZ-t könyvből megtanulni elég gyilkos dolog lenne.
Részben szintén a vizsgára való felkészülés jegyében fog zajlani május végi tábor, ugyanis biciklivel mennek a helyszínre, ami nem hosszú út, viszont lesz benne sok-sok tábla, közlekedési lámpa, mindez ráadásul csapatban. A táborról fogok még részletesen írni, mert elég jónak ígérkezik, de most jövő keddig eléggé be lesznek táblázva a napok, kedd este pedig tutira a baseli élményekről fogok írni :-)

6 megjegyzés:

kadarm írta...

ez is dejó

Panni írta...

Igen, és izgis. De valami félelmetes, hogy Balázst mennyire nem érdekli.

r. írta...

mi ebben az izgis? a biciklisvizsgaban mi az erdekes? miert kellene, h Balazst erdekelje, sztem tok jo, h annyira erdekli, mint a hazifeladat, ne akard, h kisfelnott legyen (ezt mar maskor is ereztem, de itt aztan tenyleg tok nem ertem, mit varsz tole, hogy kellene viselkedjen), o egy 11 eves gyerek, sztem az o reakcioja a helyes, az eletkoranak meg aztan vegtelenul megfelel, en akkor aggodnek a helyedben, ha erdekelne egy biciklisvizsga es izgulna miatta (mikozben te magad irod, h tudja a szabalyokat, stb)

Panni írta...

Roll, hát nem is tudom, pl ami izgis egy cselló vizsgában. Vagy egy karate öv-vizsgában. Megmérettetés.
Nem írtam sehol, hogy máshogy _kéne_ viselkednie, nem a felnőttségről van itt szó, hanem arról, hogy gyerekek (és szülők!!) képesek sírva fakadni és kiakadva panaszolni, mert egy dolgozat nem ötös lett, hanem négyes. Az ember, ha elég sok ilyet olvas, hajlamos a józan ész ellenében elhinni, hogy bármennyire hülyén veszi ki magát, ez a hozzáállás a normális. De kösz, hogy megerősítettél benne, hogy nem.

Vildi írta...

Pedig biztosan jobb így....most képzeld el szegényt,hogy egyfolytában izguljon a vizsgáig...különben biztosan már a kisujjában vannak a dolgok és így,hogy egyre magabiztosabb a nyelvben is,nem nagy kunszt számára:)

Panni írta...

Persze, nincs ezzel baj, tényleg, ha tényleg ez van mögötte :-) Én nem bánnám, ha nem lenne egy stresszes, csak ugyanakkor a tavaszi szünetben a hasmenésig idegesítette magát azon, hogy elsőnek értünk oda squashra és biztos nem jó helyre mentünk :-) Kicsit kontrasztos a gyerek.