2013. május 20., hétfő

Készen a táborra

Minden együtt egy tökéletes osztálykiránduláshoz: kész az olvasnivaló (21 oldalt alig 5 óra alatt sikerült elolvasni és feldolgozni...), a táska, a hátizsák, a lovagi ruha, a mobil ebéd (calczone pizza), egy kis egészséges nasi és a Fresspäckli, magyarul a nagy közös csomag, amiből mindenki tud enni. Ez utóbbihoz a magam részéről kb 1 kg grissinivel, ugyanennyi keksszel, 7 db kaláccsal és 4 db óriás brióssal járultam hozzá:

11 megjegyzés:

kadarm írta...

eléggé szuperanya vagy:)

Panni írta...

Te meg aranyos :-)

Anita írta...

Limara receptje a grissini? Annyira jol nez ki.

Panni írta...

Nem, ez "saját" pizzatészta receptből van :-)

Panni írta...

De köszönöm a dicséretet!

Vildi írta...

Nahát,szégyelljem magamat,azt hittem csak úgy betettél egy képet valahonnan,fel se nagyítottam...szuper ügyes vagy,minden olyan,ahogy a "nagykönyvben" van megírva :)

Panni írta...

Köszönöm szépen! :-))

Anita írta...

Kuncsorognek egy receptert, ha lehet.

Panni írta...

Persze :-) 60 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 2 teáskanál só, 3 dl víz, ezt jól be kell dagasztani, 10 perc pihenő után egy evőkanál olívaolajat beledolgozni, újabb 10 perc pihenő, újabb egy kanál olívaolaj, 20 perc pihenő, olívaolaj, 30 perc pihenő, olívaolaj, 30 perc pihenő. Innentől mindenki legjobb belátása szerint folytathatja (pizza, grissini, stb) :-) Ha grissini, akkor lis darabot lecsípek, meggyurmázom hosszúra és 200 fokon világosbarnára sütöm. Mi ropogósan szeretjük, ezért egész vékonyra nyújtom. Szezámmag, rozmaring, parmezán nem tesz neki rosszat ;-)

Kata Mester írta...

Szia,
De jól néz ki ez a grissini!.
meddig áll el? hogy érdemes tárolni?

Panni írta...

Kata, egy hétig tudom biztosan, hogy eláll, annál tovább még sosem tartott, nincs az a mennyiség, ami ennyi idő alatt nálunk ne fogyna el :-) De mivel ropogósra sül, nincs benne mi megromoljon, így gyakorlatilag az idők végezetéig eltartható :-)