2013. március 26., kedd

Tavasz, nyúl, stb

A suliban csütörtöktől kezdődik a húsvéti szünet. Nem hosszú, 5 nap, de alig 2 héttel később már jön is a tavaszi szünet, a maga két hetével. Balázs érzi a tavaszt, vagy nem tudom, mi van vele, de még a szokásosnál is zakkantabb. Tegnapelőtti párbeszédünk:
- Anya, alhatok nálatok?
- Nem (hétköznap szigor van a koránkelés miatt).
- De.
Tegnap este pedig nagyon durván bekattant (szombaton és vasárnap is volt jelenet, de a tegnapi tényleg durva volt) és beígértük neki, hogy nem lesz itthon ebédszünetben potya xbox-ozás, persze, nem hitte el, sajnos ő is az a típus, aki csak a saját hibájából tanul, már ha egyáltalán... Ment tehát tovább a buli, Gábor pedig kivette a távirányítókból az aksikat és ma el is vitte magával. Balázs délben szembesült a rideg valósággal, és egy kis lendület és Romhányi József segítségével sikerült a dolgot egész intelligensen lekezelnie: felforgatta az egész lakást, ezután felhívta Gábort és beleböfögte a telefonba, hogy "hogy nem sül le a bőr a kérges pofádról!" (Szamárfül). Ezzel a maga részéről be is fejezte a beszélgetést, de azért még biztos, ami biztos, Gábor különböző értékeit a lakás különböző pontjaira dugta, aztán gyorsan el is felejtette a rejtekhelyeket.
Nem kellett persze sok idő ahhoz, hogy visszatérjen a jókedve és mostanra már nagyon aranyos. Néha azért komolyan áldom azt, aki a fajfenntartás érdekében nagy szemekkel és pici szájjal ajándékozta meg a kölyökállatokat és -embereket; az aranyos, gyámoltalan arc milliók életét menthette már meg, vagy legalábbis Balázs életét milliószor. Naponta.

3 megjegyzés:

zsuzsi írta...

Upsz, az en kis kerubom, miutan a foldhoz b***ta a sajat penzen vett, meregdraga es hipermodern (es sztem hasznalhatatlan) egeret, ezzel tonkreteve azt (es nem kis oromet okozva nekem, utaltam azt az egeret), duheben szetszedte es alkatreszenkent eldugdosta az apja egeret, amit az apja kereses nelkul megtalalt es rohogve osszerakott. Kesobb felhivott engem, h tuti nem en voltam-e, de nem szoktam alkatreszenkent (egertest, elemtakaro, elemek) szetszedve bedugdosni az egeret a konyvek koze. Nem is szoltunk neki rola, csak osszerakta az apja es hasznaljuk, a gyerek is, szo nelkul. Itt is a szgephasznalat volt a bunos, sajnos nekunk muszaj megengedni, mert azon van szinte minden hazifeladat (most eppen a statisztika erettsegijen dolgozom :PPP)

Panni írta...

Rokonlelkek :-)) Gábor is úgy jött haza délután, mintha mi sem történt volna (nem sült le a bőr... :-D ), Balázs sem forszírozta a dolgot, az eldugott cuccok pedig majd előkerülnek :-)

Agi írta...

ez megy nálunk is, pedig még nincs 5 éves a gyerek, de visszabeszél, egyre pimaszabban sajnos és Ő is rombol ha olyan kedve van. Nemrég pedig a kedvenc, régóta vágyott kifestőjét dobta ki az ablakon én meg nem mentem le, sötétbe a hóba, hidegbe felhozni Neki, ott maradt.