2013. március 19., kedd

Semmi évforduló, csak dühroham

De az nagyon. Az elmúlt napokban már megszokott körökkel kezdődött: mit kap ajándékba, miért nem kapja meg egy részét ma, nem baj, majd akkor megkeresi ő maga, de tényleg miért nem, de légyszi. Aztán ugrott a tű: miért nem xbox-ozhat a házi feladat előtt. De értelmes magyarázatot adjak, olyat, amit ő is elfogad. De ez nem válasz, persze, mert ezt a legkönnyebb mondani, hogy azért, mert még nincs kész a házi, de tudjam meg, hogy ez nem válasz. A vége persze megint dögölj meg, rohadj meg, pofán rúglak és társai lett, élénk szemléltetéssel. Az már csak hab volt a tortán, hogy amikor kiderült, hogy a matek házit a suliban hagyta, vissza lett zavarva érte. Azt hiszem, akkor léptem elő utcalánnyá.
Közben egy elejtett félmondatból kiderült, hogy mi a baja: a suliban Frau F állítólag ok nélkül kérte el a Kontakt Heftjét. Mert ő nem is, hanem az Ali és az nem is úgy volt és ő most úgy érzi, hogy megszégyenült az osztály előtt. Persze, mert nyilván ő az első az iskola történetében, akinek beszedik a Kontakt Heftjét...
Most persze kisangyal, mert evett és megnyugodott, és azt várja, hogy mi is együtt hullámozzunk az ő kedélyével. Nekem viszont ez sajnos nem megy, most épp ott tartok, hogy ma már egyáltalán ne is lássam, ne is halljam. Holnap pedig szülinap. Ha megérjük.

Nincsenek megjegyzések: