2013. március 15., péntek

Projektek

Balázs iskolájában folyamatosan vannak kisebb-nagyobb projektek. Vannak közösek is és egyéniek is. Balázs január-februári projektje a kutya volt, ebben a témában kellett kutatnia, amibe olyan nagyon beletemetkezett, hogy még a könyvtárból is kutyás könyveket kölcsönzött. Frau B is bevitte a suliba a kutyáját (jack russel terrier), én is beszereztem egy falinaptárat, hogy abból vághasson ki képeket. Ráadásul szegénynek duplán kellett dolgoznia, mert a plakát első változata eltűnt és máig sem került elő. A lényeg, hogy a tegnapelőtti Besuchsmorgen-en ott díszelgett a plakát a falon:
Még jóformán ki sem mászott az egyik projektből, máris nyakig van a következőben: készítenie kell egy plakátot Seegräbenről (szomszédos kistelepülés). Ehhez írnia kellett egy levelet a seegräbeni önkormányzatnak és információs anyagokat, prospektusokat kérni tőlük. Kedden adta fel a levelet és ma már a postaládában volt a válasz. Nagyon tetszik, hogy ilyen önálló dolgokat csinálnak és 11 évesen megtapasztalják, hogy hogy tudják megszerezni, amit szeretnének, hogy tudnak idegenekkel kapcsolatot teremteni, az érdekeiket érvényesíteni.

3 megjegyzés:

kadarm írta...

imádom ezt, hogy egy szomszédos önkorival kell levelezniük!

Panni írta...

Halál jó szerintem is! És ugyan a levélen egyértelműen látszott - a szövegén és a külalakján is -, hogy gyerek írta, mégis a válaszlevélben Sehr geehrter Herr Held volt a megszólítás :-))

kadarm írta...

ezek után nem csoda, ha felnőttként van értelmes véleményük