2013. január 15., kedd

Úszunk az árral

Írhatnám azt is, hogy fuldoklunk. Balázs úgy döntött, hogy a hetet dühöngéssel indítja, hogy hétvégére már majd az átlagos napokat is értékelni tudjuk. Ma délután úgy rontott nekem, mint egy dúvad, ököllel ütött, ahol ért, miközben lila fejjel ordított. Előtte semmi baja nem volt, együtt nézegettük a könyveket, amiket ma kölcsönzött ki az előadásához. Akkor kattant be, amikor nekilátott a házinak. Ami pedig nem is volt túl sok. Persze kevés se, dehát ezen nem lenne szabad meglepődnie; meg lett mondva, hogy 5. osztályban a házi feladat naponta kb 50 percnyi foglalkozást igényel. Hatodikban ez 60 perc lesz, ami Balázsnál nem oszt, nem szoroz, mert ő 20 percnyi házit is 3 óra alatt csinál meg, amiből 170 perc hiszti. Szóval ma úgy döntött, hogy megver, ami azért nem pont az elképzelései szerint alakult, a kudarcon persze mégjobban bepöccent, aztán már nem is tudom, hogy hogyan de egyszercsak ott ült az asztalnál megnyugodva és ontotta a keze alól a megírt házikat. Ezzel meg is nyugodott és most megint puszilnivaló.
Én eközben újabb x-be léptem, talán a hetedikbe, már nem számolom. Komolyan mondom, mire 40 éves leszek, száznak fogom magam érezni. Igaz, most a napi négyórás német tanfolyam sem kedvez a fiatalságérzetemnek. Félelmetes tempóban haladunk, ami egyrészt nagyon jó, másrészt viszont hihetetlenül fárasztó. Úgy mennek el a napok, hogy észre sem veszem. Viszont így nem unatkozom! Mire vége a tanfolyamnak, Balázs névnapja is itt lesz, utána jön a következő tanfolyam, közben két hét síszünet és egy gyors hazaút, nagypapám kilencvenedik szülinapja alkalmából. A 11. házassági évfordulónkat már a B1 vizsgával a kezemben fogjuk ünnepelni. És addigra március lesz, az pedig már tavasz, vagyis Balázs szülinapja, aztán hoppá, egy éve lesz, hogy kiköltöztünk! Csak már tartanánk ott!

3 megjegyzés:

Timszike írta...

En a tanfolyanrol kerdeznek: ahhoz, h kozepfoku nyelvizsgad legyen, hany tanfolyam kell?
Otthon angolbol ugy remlik, a kozepfokra befizetsz, es a vege a vizsga. Itt hany modulbol all?

Panni írta...

Ez nyelviskolánként is változhat, de a többségnél egy szint két modul, és a következő szintek vannak: A1, A2, B1, B2, C1, C2. A vélemények megoszlanak arról, hogy a B1 vagy a B2-e a középfok. Ha B2-vel számolunk, akkor 0 nyelvtudásról indulva 8 modulból lehet odáig eljutni, ami nagyon intenzív (heti 5x4 óra) tanulással 8 hónap. Ennyi idő viszont kevés ahhoz, hogy a szükséges szókincset is begyűjtse az ember, így én inkább minimum egy évet mondanék nyelvi környezetben. Nem nyelvi környezetben az ambíciótól függően ennél sokkal tovább is eltarthat.

Timszike írta...

Koszi:)