2012. december 19., szerda

Utolsó

Balázs suliban, Gábor orvosnál, a mosógépnek van még 20 perce, így - valószínűleg utoljára a hazaút előtt - most van időm írni. Vicces dolgok történtek itt tegnap óta, előszöris kiderült, hogy holnap is lesz még nyelviskola, aztán Balázs kiborult azon, hogy Herr S úgy írt be házi feladatot az Agendába, hogy neki nem szólt róla, és egyébként is, mit levelezget ő velünk, Balázs háta mögött (sic) :-))) Még aranyos is lett volna, ha  nem megy át az egész egy monológba, ami arról szólt, hogy mennyivel szebb hely lenne a világ nélkülem, sőt, ha meg sem születtem volna, akkor ő sem született volna meg és nem lenne egy ilyen szánalmas anyukája. Hát nem gyanúsíthatom azzal, hogy hímestojásként bánik velem :-) Végül persze nekiállt és megcsinálta a házikat, estére pedig teljesen aranyos lett, csak a szokásos esti szeánszot hiányolta, amikor Gábor mesél neki. Ő egyébként, szegény, fél10 után jött haza, szabadság előtti utolsó munkanap, jellemző... Viszont amint belépett az ajtón, Balázs kirohant, a nyakába csimpaszkodott és olyan nagyon örült neki, még azt sem engedte, hogy a kabátot levegye. Így lett mesélés is, sőt, ezúttal minden fog Balázs szájában maradt.
Ma végül megvolt az adventi éneklés, nagyon szép dalokat énekeltek, általam érthetetlen nyelven. Viszont aranyosak voltak nagyon. Utána gyorsan elkaptuk Frau F-t, szerintem lassan beindítjuk nála a menekülési ösztönt, annyit zaklatjuk. A Schulsilvester miatt akartunk vele beszélni többek között, még szerencse, hogy elkaptuk, mert különben nem tudom, hogy tudtuk volna meg, hogy reggel 7-től 9-ig lesz. Tehát akár már pénteken utazhattunk volna, ha előbb kérdezünk, ááááá, mindegy... De a legnagyobb poén nem ez, hanem a tájékoztató, amit kaptunk a Schulsilvesterről. Az nincs benne, hogy mikor és hol, az viszont igen, hogy
- az iskoláskorú gyerekeknek tilos reggel 5 előtt elhagyniuk a lakóházat
- tilos utcai barikádokat emelni
- tilos petárdázni, tűzijátékozni, robbantgatni
- tilos mustárt és borotvahabot használni az utcán, mert megrongálhatja pl az autókat
- tilos tojást dobálni

Ma délután igyekszünk lezárni a bevásárlást, nevesítve csokit veszünk Zürichben tonnaszám. Azt hiszem, élvezni fogom és szerintem a fiúk is :-) Talán rá tudom venni Gábort, hogy iskolavégre tekintettel meglátogassunk egy Mekit, sőt, esetleg meg is ebédeljünk ott. Balázs biztos nem sértődne meg.
Ha idén már nem írnék, akkor Kellemes Ünnepeket mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések: