2012. december 7., péntek

"Ein schönes Wochenende im Schnee"

Ezt kívánta nekünk Balázs tanára és hát így teljesüljön minden kívánsága :-) Bár nyilván csak humorizált, mert   pontban délben elkezdett szállingózni a hó, aztán a szállingózás 15 percen belül átment szakadó hóesésbe, ami 2 órán belül teljesen megbénította Zürich kanton közlekedését. Teljes gőzzel dolgoznak a hókotrók, de nem nagyon győzik ezt a mennyiségű havat. Most mintha kicsit ritkult volna, remélem, nem kiabálom el.
Egyébként egyáltalán nem erről akartam írni, bár a nap történéseibe ez is erősen beleszólt. Balázs megírta a francia tesztet, majd jövő pénteken megtudjuk, hogy sikerült, de azt mondta, hogy "Herr S szerint sehr gut gemacht". Visszakapta a múlt pénteken megírt geometriát, egész jól sikerült, 4-5-öt kapott rá.
Sajnos a körzőjének a héten nyoma veszett, ahogy a lakáskulcsának is. Teljes meggyőződéssel állítja, hogy nem veszett el, "csak letettem valahova és elfeledkeztem róla, ha elveszett volna, az csak feltűnt volna, anya!"
Délután, mikor már a nyelviskolában kellett volna lennie, felhívott, hogy elakadt a busz előtt valami tartálykocsi és itt a Polizei és most mit csináljon. Ma van tesztírás a nyelviskolában, nagyon szuper, Gábor felhívta őket, hogy Balázs késni fog, végül megírta ő is a tesztet, azt mondja, jól sikerült.
Hazafelé egy teljes buszjárat kimaradt, úgyhogy Gábor leszólt az orvosnak, hogy lehet, hogy késni fogunk. Az asszisztens nagyon kedvesen felajánlott egy január 9-i időpontot, mert a mai nap nagyon be van táblázva, meg se próbáljunk lemenni, 16:20-kor már jön a következő beteg. Mivel 5 perc késésben voltunk csak, mégis elmentünk, ahol ugyanez az asszisztens fogadott és kishíján kidobott minket, mert "a maga férje már új időpontot kért". Jó, hát hacsak az elmúlt 25 percben (a telefonálás óta) nem adták ki ezt az időpontot, akkor mégiscsak élnénk vele, remélve, hogy a maradék 15 perc alatt sikerül beadni egy oltást. Bejutottunk persze, megvolt a szuri, megbeszéltük, hogy a doktornő szerint sincs szükség a bárányhimlő elleni emlékeztetőre.
Végre-végre vége ennek a hétnek, úgy vártam már! Nekem még lesz csütörtökön egy német vizsgám és ezzel kész is vagyunk, az utolsó héten már vacsik, bulik és hasonló jóságok lesznek.

4 megjegyzés:

kadarm írta...

kérem szépen melyik világban nevezik a 4-5-öt geometriára egész jónak, hé!:)

Panni írta...

Itt 6-ig vannak az osztályzatok ;-) Szóval ez egy jó négyesnek felel meg, ami szuper, de nem megy nekem ez a dicsekvés dolog, na!

Agi írta...

Hát igen, ha elvesztette volna azt biztos észre veszi :-) ez nagyon aranyos duma :-) Itt Kaposváron is szakad a hó :-( kotrót pedig még nem láttam mifelénk, biztosan az is elakadt :-D gratula a tesztekhez, szerintem mindketten szuper ügyesek vagytok!

kadarm írta...

gyakorold a dicsekvést, a 4-es nagyon jó jegy!