2012. június 25., hétfő

Megvagyunk

Szégyellem magam, hogy ilyen ritkán írok, de az a helyzet, hogy nem szeretnék senkit untatni a "már megint dührohama volt" című posztokkal. Mert elég sokszor van mostanában dühroham és ami még gyakoribb, az az egyik pillanatról a másikra megkergülős mutatvány (persze ezek mindig hétvégén, amikor nincs gyógyszer). Sok a tikk is (hang elsősorban), de mégis, alapvetően mintha az egész gyerek nyugodtabb lenne.
Sokat fejlődött a magyar beszéde, ügyesen érvel, kicsit túljátssza, látszik, hogy ezek inkább tanult mondatok, szerepek, de valahogy ugye el kell kezdeni... A némettel még nincs látható előrelépés, de továbbra is mindenki egybehangzó véleménye, hogy mivel Balázs maximalista, nem fog megszólalni addig, amíg nem biztos a dolgában. Utána viszont majd győzzük csak lelőni! Amen.
Anyukám érkezik mához egy hétre, van nagy izgalom mindenki részéről :-) Igyekszem gyakrabban írni, ígérem.

4 megjegyzés:

á írta...

milyen tikkjei vannak??
az vén fiam krákog, vagyis inkább köszörüli a torkát, és azt vettem észre, hogyha izgatott akkor szinte folyamatosan.
És fütyül, de állandóan, meg énekel. állítása szerint észre sem veszi, én ezt hóbortnak tartottam eddig, de már nem vagyok benne biztos...

Panni írta...

Balázs ordít, huhog, mekeg, brekeg. Meg lehet különböztetni, amikor poénból csinálja és amikor "kényszeresen"; ilyenkor nagyon élesen, nagyon hangosan csinálja. Borzasztó idegesítő és nem tudja abbahagyni. Mostanában ez és a különböző grimaszok (szerintem ez is tikk, mert mesélte, hogy ilyenkor el szokott fordulni a többiektől, hogy ne lássák, de megállni nem tudja, hogy ne csinálja) jelzik az idegességet vagy a kattanás közeledtét.

á írta...

grimaszok itt is játszanak, de ő nem veszi észre, hogy csinálja és inkább utánozza mások arcait, mert az neki nem nagyon megy magától, hogy mikor milyen arcot "kell" vágni. és azt sem nagyon ismeri fel, ha valaki valamilyen arcot vág az mit is jelent, szóval ebből sok a félreértés.

ezért sokat azt mondják, hogy furcsa.

Panni írta...

Ezzel nálunk is gondok vannak, de ezt tényleg neki kell megtanulnia, még ha érik is csalódások :-(