2012. április 2., hétfő

Vágyálom

Balázsnak van egy vágyálma. Mivel most volt Karácsony, névnap és szülinap, Húsvétra pedig csak édességet szoktunk venni, azt beszéltük meg, hogy "meg kell érte dolgoznia", ami természetesen nem munkát jelent, hanem valamilyen feltételeknek való megfelelést. Nyilván a tanulás most szóba sem jön és eddig sem jutalmaztunk vagy büntettünk tanulmányi eredményért, de akkor mi legyen? Valami olyanra gondoltunk, ami kb egyhónapos távlatú, azt még tudja kezelni, de azért megérti, hogy kitartó munkát várunk tőle. Az is jó lenne, ha olyan dolgot találnánk, ami beépül a rutinjába és később is folytatja.
Tervezi, hogy elkezd itt valami sportot, ezért bennem felmerült az is, hogy pl heti 5 alkalommal körbebringázzuk a Pfäffikersee-t (kb 10 km-es út), az állóképességének használ és lesz biztos pont a napokban. Ez egyrészt alapozásnak bármilyen sporthoz tökéletes, másrészt tudja (és fogja is) folytatni, harmadrészt amikor már beolvadt a mindennapokba, tudunk szintidőt mérni és új célokat kitűzni, amit meg tud és meg akar majd valósítani. A távot egyébként tegnap letekertük, teljesen kényelmes kis út, tele látnivalóval, de a szintkülönbség miatt azért el lehet fáradni a végére.
Hogy hogyan fog megköttetni az üzlet, azt most még nem tudni, mert az ő rugalmassága a gyémántéval vetekszik; elővezette az előbb, hogy éjszaka majd hogy fog átjönni közénk (siralmas, de még mindig se füle, se farka annak, amit - a saját anyanyelvén - mond), és amikor elmondtam a dologról a véleményemet (hétköznap nincs éjszakai népvándorlás, iskola van és munka és pihenés), közölte, hogy "utálom, ha valaki nem egyez bele az enyémbe!". Élmény lesz így üzletelni... És pláne nyelvet tanulni...

2 megjegyzés:

zsuzsi írta...

miert nem lehet igazi munka? Zoknihajtogatas darabja 2penny (volt) nalunk (aztan hamar rajott, h neki felesleges dolgoznia, az olasz nagymama evi 2-3 x 2/300 euronyival megdobalja siman, amit eleinte elkoboztam a tudta nelkul, de mar nem lehet :PPP). Nalunk penz nelkuli dolgok is vannak, pl mosogatas vagy az eloszoba takaritasa, ablakok belso pucolasa. A nagyobbakert penz jar, a benyilo 3 font, az ablakok szintenkent egy otos. Bar a nagyi miatt a penz nem motivalo igazan de azert megcsinalja, ha megkerem. En biciklizesert nem fizetnek (sztem a sport nem munka, hanem szorakozas).

A biciklizes amugy miben alapozo sport? Kizarolag labat erosit, azt is csak bizonyos pontokon, miert nem viszed uszni? Meg a futas is jobb lenne, ott mozog a felsotest is. Vagy gimnasztika, torna. En az eszkozhasznalo sportok ellen vagyok kamaszkor elott (bar tudom, kit erdekel az en velemenyem :PPP)

Panni írta...

Hú, lehet, hogy félreérthető voltam, de mi egyáltalán nem akarunk fizetni Balázsnak, az álom, amit kinézett magának sem a pénz miatt elérhetetlen, hanem mert a közeljövőben nincs alkalom, amire megkapja.
És főleg dehogy fizetünk a sportért :-)) Egyszerűen csak Balázs annyira lusta, hogy egy átlag hétköznapon úgy kell kirúgdosni a levegőre. Ezt a játékot amúgyis megkapná előbb-utóbb valakitől, akkor meg miért ne tőlünk és hamár tőlünk és hamár feltétel, akkor inkább ne felmosson, hanem húzzon ki a levegőre és tegyen valamit az egészsége érdekében. Ez nekünk jó, mert végre kimozdul, végre egy új állandó pont lesz az életében, és neki is jó, mert mozogni fog, nem lehetetlent várunk tőle, és a végén még meg is jutalmazzuk.
A biciklizés pedig pontosan azért nagyon jó alapozó sport, mert nem terhel, nem fejleszt izmot közvetlenül, viszont az állóképességnek nagyon jót tesz. (Mi pedig megyünk vele, Gábor biciklivel, én pedig eleinte biciklivel, aztán futva, és végre a mi napjainkba is visszatér az állandó testmozgás.) Természetesen amint kinéz magának valamilyen sportot, annak örülni fogunk (az evezést már többször felhozta), addig pedig semmi baja nem lesz napi 1 óra mozgástól :-)