2011. október 12., szerda

Iskola update

Meglehetősen bajban vagyok. Ma reggel fél8-kor volt találkozónk Balázs iskolájának az igazgatójával. Amikor odaértünk, épp a két alsós igazgató-helyettessel beszélt... Míg jöttek kifelé, buzgón mondogattam magamban, hogy önuralom-önuralom és végül köszöntem nekik, amikor elmentünk egymás mellett.
Az igazgatónő egy nagyon szimpatikus nő, aki teljesen korrekten, félórában elmondta mindazt, amit mi a - pontosan egy hónappal ezelőtti - beszélgetés óta megtudtunk:
Ez egy lehetőség. Az új iskolának háromféle tevékenysége van: enyhe értelmi fogyatékos (IQ<70) gyerekek oktatása, SNI a) gyerekek oktatása és SNI b) gyerekek oktatása. A mostani iskolában összesen 10 db SNI gyerek van, minden gyerek szüleit behívták és mindenkinek felajánlották a lehetőséget. Augusztus végén derült ki, hogy az új iskola megkapja a működési engededélyt, ezért szóltak szeptember közepén.
Elmondtam, hogy hány szakember kapott a fejéhez az ötlet hallatán, hogy Balázst elvigyük bárhova is, és azt is szóvá tettem, hogy a két troll szájából ez nem lehetőségnek tűnt, hanem ukáznak. Elmondta az igazgatónő, hogy de, ez a szülők döntése, lehetőleg szakember bevonásával, úgyhogy nagyon jól jártunk el. Nagyon sajnálja, hogy álmatlan éjszakáink voltak emiatt, jöhettünk volna azonnal is, már aznap, tisztázhattuk volna ezt az egészet.
Kihangsúlyozta, hogy ha mi úgy döntünk, hogy nem visszük el Balázst, akkor minden marad a régiben és semmilyen következménye nem lehet ennek a dolognak, Balázst természetesen semmilyen hátrányos megkülönböztetés nem érheti. Összefoglalva, kompetens volt, megértő, együttműködő és a jelek szerint jól mérte fel a mi kompetenciánkat, mert semmilyen egymás mellett elbeszélés nem volt és az egész beszélgetés mellérendelt, nem pedig alá-, fölérendelt hangnemben zajlott. Gáborral mindketten elégedetten jöttünk el tőle, egyetlenegy kérdésünk maradt csak:
Miért nem lehetett ezt eleve így???

3 megjegyzés:

Annus írta...

Mennyivel másabb így a gyerek fekvése...

sudve írta...

Ób+. Bocsánat.

á írta...

ez súlyos. a kedves vezetők egyáltalán nem kommunikálnak egymással???