2011. szeptember 14., szerda

Új iskola

Röviden és tömören: menjen Balázs másik iskolába. Hosszabban: Balázs iskolája ma bejelentette, hogy nincsenek felkészülve a Balázshoz hasonló SNI gyerekek fejlesztésére. Nem májusban-júniusban, nem. Szeptember elején. Vajon miért szerepel az alapító okiratukban SNI gyerekek integrált oktatása? Aki azt gondolja, hogy ezt annyiban hagyjuk, hatalmasat téved. Ekkora kicseszést egy gyerekkel, komolyan mondom!

12 megjegyzés:

zsuzsi írta...

Mut, sztem most eppen szivesseget tesznek neked, bar ezt NAGYON szemet modon teszik.

Ez az iskola SZAR. Igazgatostul, tanitostul es bar erre csak neha es vekonyan utaltal, de gyerekestul. Ez az iskola meg egy normotipusos gyereknek is szar, de egy nem normotipusosnak hatvanyozottan. En meg mindig nem ertem, miert ragaszkodsz egy rossz donteshez. Az nem erv, h Balazs szereti, Balazs NEM ISMER MAST. Amugy sztem nem szereti, csak elfogadja, meg o plane nem az a gyerek, aki el tudna kepzelni mast is, neki az adott vilag a minden vilagok legjobbika, mindent keszpenznek vesz, mindent szo szerint ert.

En menekulnek ebbol az iskolabol.

Panni írta...

Sokkal bonyolultabb a helyzet ennél, Zsuzsi, egyrészt olyan aspektusok is vannak, amiket még nem írhatok le (remélhetőleg csak napok kérdése már), másrészt, ha ezt tudjuk, nyilván elvittük volna már februárban, amikor a B néni nevű véglény megjelent.
Sajnos nem tudtuk előre, erre senki nem számított, eddig az igazgató támogatónak tűnt. Mostmár tudjuk, benne vagyunk egy helyzetben, az ötletek, vigasz, együttérzés jól esik, az "én megmondtam"-ok nem. így sem egyszerű megállni, hogy bármelyik pillanatban elsírjam magam egy rakás kolléga és 10 beszállító szeme láttára.
Tudom, hogy hibáztunk, így utólag már tudom magamtól is. Köszi a megértést.

sudve írta...

Panni, és mi volt az az ordas szöveg az új fejlesztési lehetőségről??? Miféle kommunikáció ez?? Én vagyok a jófej, mert lehetőséget ajánlok neked, de ehhez kirúglak, és fenekestől fel kell fordítsad az életedet??? Ráadásul mindezt egy gyerekkel megtenni? Miért nem lehetett ezt év végén, hogy legyen időtök keresgélni, Balázst felkészíteni?? Szemétség az egész.

Panni írta...

Ezzel van nekem is főleg bajom. Oké, küldjék el. De ne így!!!

Annus írta...

Panni, harcra fel!

zsuzsi írta...

Ne haragudj, tenyleg nem akartalak megbantani, iszonyuan sajnalom, ami tortent, leginkabb Balazs miatt. Ebben az iskolaban az integracio azt jelenti, h a szemuveges Pistiket az elso sorba ultetik, a dadogo Lizikenek meg nem kell szoban felelnie, a tobbi az a fejkvotarol szol, ha birja a gyerek az amugy lenyegi integracio nelkuli terhelest, akkor jo, ha nem, akkor menjen. EZERT tettek az alapito okiratukba, nem azert h Balazst segitsek :(.
Harcolni akkor lenne erdemes, ha ebben az iskolaban Balazs valami olyan pluszt kapna, amit mashol nem. De nem kap, soha nem is kapott, szerintem a jeghegy csucs csak, amirol te ertesulsz. Egy ilyen gyerek a szivatasok/megalazasok joreszet nem is erti (tehat nem fogja neked elmondani), de ez nem jelenti, h nem tortent meg, hogy nem hagy nyomot.
Tudom, hogy ez a tortenet gyomorszajon ert, de elobbutobb erre szamitani lehetett sajnos. Been there, done that :/

Talaljatok neki egy kulonleges iskolat, ahol az o kulonlegessegei nem fognak hatranynak szamitani, ahol a pozitivumot keresik majd meg benne, drukk, h sikeruljon.

á írta...

Basszus!!!!! Nem küldhetik el!!!!!
nem, ha felveszik a pénz azért, mert integrálnak. nem, csak azért, mert Balázs nem átlag gyerek, nem nem és nem.

az, hogy pedagógiailag csődöt mondtak, az az ő problémájuk és oldják meg, de nem úgy, hogy elküldik a gyereket. Ki nem sz@rja le, hogy nincsenek rá felkészülve, akkor tegyenek róla, hogy felkészültek legyenek. ez az ő dolguk. vállalták, és nem négy év után kellene benyögni, h sorry, de ez nekünk sok. ne hagyd magad, semmiképp, főleg a gyereket ne.


sztem nem kell neki különleges iskola. integráltan oktatható. az én B-m is az. oldják meg, erre szerződtek, ez a feladatuk. ha nem megy, akkor meg ne a gyerekkel csesszenek ki.

FEL VAGYOK HÁBORODVA!!!

szegény Balázs, szegény te.

Panni írta...

Zsuzsi, OK, semmi, csak ez az egész nagyon kikészít. Én eddig nagyon-nagyon bíztam benne, hogy értékelik a mi hozzáállásunkat és ezért cserébe megkapjuk azt, ami egyébként alap lenne. Mert mi mit csináltunk rosszul? Már azon kívül, hogy hozzájuk vittük Balázst? Semmit. Végig nyílt lapokkal játszottunk. Akkor most mi? Hazudnunk kellett volna? Úgy leüvölteném a fejüket!

Á, teljesen igazad van és ugyanezeket érzem. Nem tehetik ki Balázst, de tudnak olyan helyzetet teremteni, hogy ne érezze ott jól magát. Az már biztos, hogy lépünk, méghozzá gyorsan. De tenni fogok róla, hogy ezt megbánják és sokáig emlékezzenek ránk.

r. írta...

semmi jo nem szarmazik abbol, ha bosszut allsz rajtuk, semmi de semmi, vigyetek el innen Balazst, valojaban nem bannak vele jol, es most mar nem is vallaljak a fejlesztest, nincs ok, amiert ragaszkodnotok kellene ehhez az iskolahoz, sztem inkabb az a fontos, h legyen egy ennel jobb helye, es arra forditsd az energiaidat

Annus írta...

Én azért egy kicsit feljebb mennék...tökre egyet értek á-val! Egy Balázs típusú gyerelknek nem egyszerű a beilleszkedés. Az iskola vállalta. Ha el is viszed onnan Balázst, mindenképpen találj valami olyan fórumot, ahol reagálnak erre az eltanácsolásra. És, ha nem mész az SNI besorolásért harcba, akkor mi lenne...akkor maradhatna Balázs? Hányok tölük, komolyan írom..

Móni írta...

Mi ezt már átéltük a legkisebbel 2. osztály végén. A doktornőnk azt mondta csinálhatunk belőle nagy ügyet, harcolhatunk, ő mellénk áll. De attól a gyerek ha maradt volna, akkor is tönkre teszik. Elhoztuk, most 6.-os és ez már a 3.-dik iskola de még mindig az elsőt emlegeti, pedig rohadékok voltak vele, és még is. Nem álltunk bosszút, mert túl sok erőt vitt volna el egy olyan ügyben, ami jó véget már a mi számunkra nem érhetett volna. Pedig titokban hangfelvételt is készitettem az igazgatói irodában, és megfenyegettek alattomosan, mégsem foglalkoztam vele tovább. Dühömben sirtam egy hétig, aztán elmentünk másik suliba és minden erőmmel azon voltam, hogy ott jól érezze magát és ne sérüljön. Eleinte jónak is tűnt, amig alsós volt, de nem tudott beilleszkedni, és most új iskola megint, itt még bizakodunk, de nem tudom van-e jó megoldás ebben a helyzetben. Nagyon felkavart ami most veletek történik, remélem jobban jöttök ki belőle mint mi...szurkolok, és együttérzek!

Gabi, Berlin írta...

A JQA
Sommásan.