2011. szeptember 23., péntek

Szárnyal

Balázs szárnyal az iskolában. Odafigyel, lelkiismeretes, összeszedett. Meg is van az eredménye: tegnap megint hazahozott egy ötöst! Most, negyedikben látom először, hogy érdeklik az osztályzatok; eldicsekszik, amikor ötöst kap és büszke rá, hogy előző nap még lefekvés előtt átolvasta a tananyagot (ő kérte, hogy hadd olvassa át).
A szárnyalás mellett persze feszült is és már tegnapelőtt elhangzott a bűvös mondat: "És anya, tudd meg, hogy nem megyünk Svájcba! És ezt nem kérdezem, ezt mondom!" Erre persze számítani lehetett és számítottunk is. Irtózatosan nehéz lehet ez neki. Mi is be vagyunk tojva, hát még ő hogy be lehet!

Az előző poszthoz szeretném hozzátenni és kiemelni, hogy nem szoktam senki tanácsait készpénznek venni, megfogadni sem feltétlen. Több szakértővel tervezünk beszélni erről, tegnap éppen a logopédustól kértünk tanácsokat. Zsuzsa - ebből a szempontból - egy a sok közül (sok más szempontból viszont az egyetlen) és ennek megfelelően kezeljük a tanácsait is. Ugyanígy mérlegeljük - és köszönjük!!! - a kommentben és mailben jövő tanácsokat is, és aztán a végén úgy döntünk, ahogy a mi kis életünknek és felfogásunknak az a legjobban megfelel.

Nincsenek megjegyzések: