2011. szeptember 19., hétfő

A megoldás

Hónapok óta húzódott, egyik megbeszélés a másik után, közte hónapos szünetek, végül múlt csütörtökön a megállapodás és ma már megírhatom: kiköltözünk Svájcba!! Gábor novemberben kezd az új, kinti munkahelyén, mi pedig amint lehet (kinti lakás, iskola, stb), követjük :-))))
Hát ezért nem volt olyan egyértelmű az iskolaváltás, meg a többi! Meg vagyok szeppenve, új élet, nem beszélek németül. de olyan nagyon jó ez mindannyiunknak, nem beszélve az időzítésről!!

Ma este egyébként szülői, kinyomtattam ennek a doksinak a 67-72. oldalát. Ajánlom elolvasásra, enyhe, közepes és erős hányingert is azonnal orvosol. Igaz, nem Zs nénivel állunk hadban, de azért megmutatom neki is, hogy mi az, amit az iskola papíron vállal és ehhez képest mit művel. Bár szerintem nála jobban ezt senki nem tudja.

16 megjegyzés:

sudve írta...

Hogy is mondja az egyszeri parasztbácsi? Na erre azért nem számítottam... ! :-) Hát hajrá nektek!! Lesz neked is melód kint? Drukkok, drukkok!!!!

Panni írta...

Úgy néz ki, hogy van rá esély, hogy a mostani munkát folytassam kintről. Nagyon-nagyon örülnék neki. Ha nem, akkor eleinte nem keresek munkát, mert ez most nem az én karrierépítésem időszaka lesz :-)) Balázs legyen sínen, mindenekelőtt.

zsuzsi írta...

melyik svajc? remelhetleg a nemet, legyen vmi haszna is a nemzetisegi iskolanak ;)

nagy drukk nektek, sok sikert

á írta...

zsííííííííííííííííír :)

ez a karma, legalábbis én erre mondom. biztos szuper lesz. legyetek nyitottak, és nem baj, ha nem beszélsz németül, simán rád ragad az tuti :)

remélem onnan is folytatod a blogot, főleg a kinti aspektusokra vagyok kíváncsi, biztos egész más lesz, de biztos, hogy jó.

á írta...

és elolvastam a pp vonatkozó oldalait. CSESSSSSSZZZZZÉK MEG!!!

Gabi, Berlin írta...

Aztaqrva! :-))))) Hát ez aztán hírnek nevezhető!
Akkor majd jössz a külföldi magyaros topikba az Indexen?
Amúgy meg részleteket kérünxépen.

Panni írta...

Zsuzsi, abszolút német, Zürich :-)

Á, a blogot semmiképp nem hagyom abba, hiszen nem Magyarországról szól, hanem Balázsról :-)) A német miatt azért aggódom!

Gabi, nincs már kapacitásom az Index pörgésére, bezzeg a régi szép idők :-D

Gabi, Berlin írta...

Bahh, amennyire az a topik "pörög"... Nézz csak bele...
És svájcbanélés blog is lesz?

Gabi, Berlin írta...

Ööö... és véglegesre tervezitek, vagy valamennyi időre?

Panni írta...

Végleges :-) És nem lesz svájci blog :-)) Balázs blog lesz, amíg elég nagy nem lesz ahhoz, hogy beleolvasson :-D

Gabi, Berlin írta...

Na, ha nem lesz Svájcblog, akkor viszont muszáj jönnöd a külföldi magyarosba. Nemkicsit érdekel, hogy meg mint lesz ott nektek.

Panni írta...

Na, azt megígérem, h valami módon megtudod, OK? :-)

moose írta...

Hát ez derült égből... :) Sok szerencsét és még több türelmet.
Az iskola okádék, velünk oviban csináltak hasonlót. A város "legjobb" és hozzánk legközelebb fekvő óvodája hangsúlyosan mindenre és mindenkire felkészülve. Kétszer is elzavartak nevelési tanácsadóba, mire felfogtuk, hogy sajnos ők nem tudnak mit kezdeni egy sni-s gyermekkel.
Rövidesen jövök egy Ritalinos tájékoztatóval.

Gabi, Berlin írta...

OK :-)
Egyébként pedig nyilván a tanítónő járt a diri nyakára, szvsz. Sunyi kis szemétládák.

zsuzsi írta...

Mut en egy kulturorszagban (es vegyuk Svajcot annak ;) ) minimum elvarhatonak tartom, h egy bevandorlo, az orszag nyelvet nem beszelo gyereknek minden segitseget megadnak a mielobbi beilleszkedeshez (ertsd kulon nyelvorak, segito kulontanar, aki mellette van orakon, a kovetelmenyek szemelyre cizellalasa). Adok nektek egy razosabb elso evet, onnantol minden menni fog, anyanyelvi kornyezetben ragad a gyerekekre a nyelv, ok meg akarnak kommunikalni.
Es valoszinuleg az egyeb problemakra is lesz adekvat valasz.

Az meg, h te valoszinuleg otthon maradsz eleinte, sztem kulon bonusz, en nagyon elveztem az elso felevet, munka es egyeb nelkul, csak varostnezni, ismerkedni, nyelvvel, szokasokkal.
Megint sok sikert :D

Panni írta...

Moose, köszi!!

Gabi, nem, az ofő nem tudott az egészről semmit.

Zsuzsi, igen, én is így gondolom. És köszi!! :-)