2011. február 3., csütörtök

Time to say goodbye

Előrebocsátom, mielőtt bárki megijed vagy fellélegzik, hogy nem a blognak mondunk búcsút, csak Balázs orvosának. Régóta érik a dolog, de úgy 8 perccel ezelőtt betelt a pohár. Jövő szerdán megyünk a Fimotába első konzultációra.

7 megjegyzés:

muzsi írta...

de mi történt? ha lehiggadtál, elmeséled? :)

á írta...

a Fimotás beszámolóra nagyon kíváncsi vagyok.

dokival mi volt?

Annus írta...

Én is kiváncsi vagyok!!

Panni írta...

Hónapok óta nem láttuk, minden alkalommal csak a receptet írja fel, az elején beígért szülőtréningből és kognitív viselkedésterápiából persze semmi nem lett, "szülői érdeklődés hiányában elmaradt".
2 héttel korábban be kell jelentkeznünk akkor is, ha csak a receptért megyünk, ha nem tesszük, kapjuk a lecseszést. Most holnapra kértem időpontot és azt terveztem, hogy hamár időpontunk van, akkor végre beszélek is a dokival, mert az utóbbi időben mindig csak a receptet adta ide. Múlt szerda óta próbálom az asszisztenseknél kikönyörögni, hogy egy nappal korábban megkaphassuk a receptet, mert elszámoltuk magunkat és tegnap elfogyott. Eddig ment a lepattintás az asszisztensek részéről, hát ők azt nem tudják, nincs rá idő, jaj, szerdán nem is lesz a doktor úr, visszahívnak (nem hívtak), telefonáljak másnap, harmadnap, de közben világos volt, hogy egyiküknek sincs fogalma, hogy miről beszélek, tehát nem adták át egymásnak az infót. Végül eljött a tegnap, recept nuku, úgyhogy a patikus jóindulatának és bátorságának (vastagon kockára tette a munkáját) köszönhetően kaptunk gyógyszert előre. Erre ma felhív az asszisztens, hogy megvan a recept, mehetünk érte. Mondtam, hogy mostmár nem aktuális, majd holnap elhozom, amikor megyünk a doktor úrhoz. Jaaa, nem megyünk a doktor úrhoz holnap, a doktor úr amikor felírta a receptet, kihúzta azt az időpontot. Hogy mit csinált? Kihúzta. És akkor most ez komoly, hogy egy szaros papírfecniért kell 2 héttel előre bejelentkezni? Mit nem lehet egy recepten megírni 5 perc alatt, mire jó ez a szívatás és egyáltalán, mi nem receptért járunk oda, hanem nem ártana valamiféle terápia, kontroll, ilyesmi, de lehetetlen a doktor úrral találkozni. Én ne vele veszekedjek, ő csak egy asszisztens.
Na, hát dióhéjban ennyi. Terápiát nem kapunk, csak a méregdrága gyógyszert, azt is úgy, mintha szívességet tenne, hát köszönjük, ezt a színvonalat máshol is megkapjuk, sőt, lehet, hogy ott még a gyerekre is kíváncsiak.

muzsi írta...

ez igazán fantasztikus
nem lennék meglepne, ha elszámolna utánatok alkalmanként 1 óra q drága terápiát is...

á írta...

hű, hát akkor nekünk mázlink van a mienkkel. mondjuk nincs is más gyermekpszichiáter 45 km-en belül.
elvileg receptet semmiféle vizsgálat nélkül nem is írhatna fel, szóval nem is értem.
B most 2-3 hetente jár dokihoz, mindig minimum 1 órát ott van, és masszívan foglalkozik vele (mondjuk nyáron lazítottunk a sűrűségen, de akkor is havonta látta). szerintem jobban tudja, hogy mikor fogy el a gyógyszere, mint én. lelkiismeretes, miattunk jár korábban, hogy b ne hiányozzon annyit a suliból (pedig nem is helyi), és egyszerűen imádja.

nagyon konkrét terápia itt sincs, de látom a hosszútávú hatásokat.

remélem találtok egy hasonló kaliberű dokit, mint a mienk, én szorítok.

Annus írta...

Ezzel a FIMOTA-val már én is szemezek egy ideje. Megvárom, hogy nektek hogy jön be és, ha okés, akkor mi is belevágunk.
Nagyon Boldog Névnapot Balázsnak!