2010. október 18., hétfő

Schoko Laden

Csokoládégyárban jártunk szombaton. Az odautat végig méltatlankodta Balázs, mi a francnak kell nekünk külföldre mennünk, a CBA-ban is van csoki - van még mit tanulnia sznobizmus terén - és különbenis ő nem akar megint hányni (5 éve, amikor felfedeztük a helyet, véletlenül belekóstolt egy cseresznyepálinkás csokiba, ami után rövid úton végighányta a padlón mindazt, amit addig elfogyasztott). Persze, mire odaértünk, már lelkes volt, tavalyelőtthöz képest újabb fícsörökkel bővült a hely, pl minden csokoládét meg lehet kóstolni egy látványos szeletelő segítségével, csokiszökőkút még mindig van, de sajnos mostmár túl sokan ismerik a helyet és hatalmas tolongás volt szombat délután. Végül hosszas kóstolgatás után mi egy citromos-olívás, egy málnás-kókuszos és egy meglepetés csokival gazdagítottuk a készletünket. Balázs érdekes módon nagyon hamar eltelt a csokival és nem is pörgött be tőle.
Csokigyár után a riegersburgi vár mellett találtunk egy kalandparkot kb 20 méter magas mászófallal és egyéb ijesztő elemekkel, Balázs nagyon élvezte a kipróbálható dolgok kipróbálását (esetében ez egy bungee trampolin és egy csúszda volt), tetszettek neki az elektromos kerítés mögött legelésző bikák is, az viszont már kevésbé, hogy megint túl későn hallotta meg a természet sürgető szavát, így legalább volt elfogadható ürügyünk a gyors hazaindulásra. Hazafelé Balázs szinte végigaludta az utat, szerencsére, így balhézni sem volt lehetősége.

Update régebbről, hogy a háziorvos szerint a csillagos értékek nem gázosak, illetve elindítjuk Balázs vizsgálatát az SNI papír irányában.

4 megjegyzés:

Annus írta...

Panni, ha meglesz a besorolás, az változtat valamin? Tök komoly a kérdés, nem szívózni akarok:-) Tehát, akkor több fejlesztést kap? Attól még maradhat a sulijában, nem?

Móni írta...

Kötelező lesz fejleszteniük, és elírják a szakembert illetve hogy melyik részképességeket kell pontosan fejleszteni. A papíron külön kiírják azt is hogy marad az eddigi iskolában.

Móni írta...

előírják a szakembert :) logopédus,gyógypedagógus, fejlesztőpedagógus vagy ami szükséges

Panni írta...

Igen, Annus, csak akkor kell sulit váltani, ha a jelenlegi nem tud SNI gyerekeket integrálni, de ezt már kinyomoztam, tud, ahogy az iskolák többsége :-)
Azt remélem a papírtól, h komolyabban veszik a fejlesztését és pl nyelvből felmentik az osztályozás alól.