2010. szeptember 24., péntek

Tanítási szünet

Ma nincs tanítás a suliban. Pár napja már tudjuk, Balázs is tudja, de az valahogy nem áll össze neki, hogy ha nincs tanítás, akkor házi feladat sincs. Ma reggeli hangulatemelő telefonbeszélgetés:
- És tényleg nem lesz ma tanítás?
- Tényleg.
- Dejó, akkor egésznap játszani fogtok, házi sem lesz...
- De, házi lesz.
- Dehát ha tanítás sem lesz...
- Nem, egyszer volt csak olyan, hogy pénteken nem volt házi, de máskor mindig szokott lenni, csak pénteken nem szoktuk megcsinálni a napköziben - ez tényleg így van, péntekenként csak játszás van napköziben, de A néni külön le szokott ülni Balázzsal és megcsinálják.
- De Balázs, hát ha nem lesz tanítás, akkor nem lesz tanító néni sem, ki fog akkor házit adni?
- De, Zs néni ott lesz, tudod mit, kérdezd meg Zs nénit!
- Tudod mit, akkor kössünk fogadást: ha tényleg kapsz házit, én megígérem, hogy megcsinálom helyetted, de ha nem kapsz, akkor este olvasol nekem mesét.
- De anya, az nem jó, mert Zs néni rá fog jönni, hogy te csináltad, ugyanúgy kell írnod, ahogy én, hallod, anya, ugyanolyan ronda számokat írjál, jó??
- Jó, de ha nem kapsz házit, mesélsz nekem...!
- Hááát, nem vagyok egy nagy mesemondó...
- Nem baj, csak olvasnod kell!
- Hát jó, legyen...

Később Gábor mesélte, hogy Balázs teljesen ki volt akadva azon is, hogy nem visznek iskolatáskát, ragaszkodott hozzá, hogy hívják fel Zs nénit, végül kiegyezett abban, hogy a suliban megkérdezik. Persze Zs néni nem volt benn, A néni fogadta őket és Balázs első kérdése az iskolatáska volt. Hiába, mi csak a szülei vagyunk, mit tudjuk mi azt, hogy mikor adnak házit és mikor kell táskát vinni!

Nincsenek megjegyzések: