2010. augusztus 23., hétfő

Elmúlt hetek

Ezt a posztot az indulás előtti napon akartam feltenni, amikoris a lapitopi lehibernálta magát, én meg bepipultam és nem tettem fel:


Hamarosan indulunk Olaszországba, ahol terveink szerint 5 csodás napot töltünk majd el, de hogy mi lesz ebből, azt majd csak utólag fogom tudni elmesélni. Update: 6 csodás nap lett belőle és nagyon jó volt :-)
Az elmúlt hét a Nagyinál telt, Balázs nagyon jól érezte magát, viszont azóta mindennap a szememre veti, hogy "Nagyi megengedte, hogy nézzem a House-t, te miért nem engeded?!" Nem tudom, de valahogy az elmúlt 1 hónap nagyszülői tapasztalatai alapján nem a mi generációnk van arccal a tévéhez nőve...


Balázs egyfolytában visszavágyik Balatonfüredre, másról sem beszél, csak a csúszdákról és arról, hogy ugye, legközelebb lecsúszom majd ezen meg azon... És hogy mit éreztem, amikor belenéztem a sárga turbó csúszdába. Mit, basszus, ha én azt elmondanám, bővülne a szókincse egy-két nemkívánatossal...


A mai nap pálmáján osztozhat az OGYI, a HungaroPharma, az OEP, és mindazok, akik tettek róla, hogy egy egyértelműen gyerekeknek szánt gyógyszer havi adagjának ára magasabb legyen az öregségi nyugdíj minimumánál, de ha ez mind nem lenne elég és akadna még pár tucatnyi ember ebben az elcseszett országban, aki ki tudja gazdálkodni ezt a nevetségesen magas árat, azokkal is kicsesznek, egyedi import-engedélyhez kötve a Strattera behozatalát. Magyarul, ami eddig egy nap volt, az most durván egy hét. Még magyarabbul, olaszországi utazásunk hatodik napján Balázs gyógyszere, az a gyógyszer, amiről csak nagyon lassan, fokozatosan szabad leállni, mert egyébként durva pszichotikus mellékhatásai lehetnek, nos, ez a gyógyszer el fog fogyni. Gratulálok mindenkinek, aki ezt az őrült faszságot kitalálta és végig vitte. Hogy mi értelme van, azt nem tudom, nem értem, soha nem is fogom megérteni.
Mi értelme egy egyedi OGYI import-engedélynek, ha azt sem tudják, kinek a számára engedélyezik??? A recept ugyanis még nálunk van, telefonon kértük meg a patikát, hogy rendelje meg. Felfoghatatlan.
Update: szerencsére elszámoltam magam és a hetedik napon, vagyis a hazaindulás napján fogyott el a gyógyszer, így a hajnali érkezés után kora-délután sikerült átvenni a Stratterát és így összesen 5 óra csúszás volt, az pedig nudli.

Balázs mostanában kicsit elkanászodott, nagyon próbára teszi az idegeinket. Amint kicsit lazítunk a gyeplőn, bekattan. Tegnapelőtt nagyon összevesztünk, így most durva tiltások vannak érvényben. Már aznap este sokkal kiegyensúlyozottabb volt, tegnap pedig egy kis tündérke. Egésznap aranyos volt, szó nélkül csinált mindent amit kértünk. A tanulság sajnos nem tőlem származik:
"A korlátok nem azért kellenek, hogy a gyerekek korlátozva legyenek, hanem hogy legyen mibe kapaszkodniuk."

3 megjegyzés:

joy írta...

a tüskevárban van valami olyasmi, hogy a korlátok azért kellenek, hogy az ember tudja, hogy mit tehet meg biztonságban:)

Panni írta...

És ez mennyire így van! :-)

Zádory írta...

szarjak le az egyedi ogyi engedelyt! pharmafutar behozza az orszagba engedely nelkul is...