2010. május 20., csütörtök

Hogy állunk most

Sajna a hétköznapok zűrzavarában nemigen sikerül tartani magam a bloggal kapcsolatos eredeti elképzelésemhez, nade sebaj, amikor csak tudok - pl most is -, írok egy általános update-et. Amikor indult a blog, kineveztem 3 fő mumust, úgymint:
- édesség
- tej
- TV,
és 2 fő csapásirányt, úgymint:
- állandó, tartható napirend
- rendszeres fejlesztés.

Nézzük, mivel mi a helyzet ma...
Édesség
Amikor Balázs kiegyensúlyozott, előfordul, hogy kap édességet: turbórudi, krémtúró, palacsinta, fagylalt, ezek a kedvencek. Nem "hülyül meg" tőlük, nem pörög fel, nem hisztizik. Akkor sem, ha mégsem kap, mert pl zaklatott kedvében van. Néha elmegyünk hétvégén fagyizni, ilyenkor természetes, hogy 1 gombócot kap, mi pedig többet (nála ez alapesetben korántsem evidens...). Mostanában nem eszik édességet, mert Legora gyűjt és nagyon jól bírja, elég megemlítenünk, hogy hány nap eltelt már és milyen ügyes, máris átkattan az agya a Lego témára és tervezgeti, mit fog majd művelni a parancsnoki toronnyal.
Mégegy fontos dolog: amióta volt a teljes édesség-megvonás, sokkal szívesebben eszik gyümölcsöket. Kedvence a banán, az alma és a körte, a szőlőt is imádja.

Tej
Nem tudom, mi volt az a tejallergia-dolog, mindenesetre akkor orvosi utasításra lassan el kellett kezdenünk adagolni és visszavezetni. Semmi tejhez köthető tünet nincs azóta, így napi 1 bögre kakaó erejéig a tej visszavezetve. A viselkedésére ez sincs hatással, persze ehhez hozzátartozik, hogy természetesen a kakaót is édességként számítjuk, ugyanúgy, mint a fentieket.

TV
Ez még mindig kőkeményen mumus. Minimális tévézéstől maximálisan fel tud pörögni, legyen az Pom-Pom vagy Hihetetlen család vagy akár Stahl konyhája. Úgyhogy mi tényleg este 8 után nézünk csak TV-t, kivétel ezalól a betegség vagy a nyugis hétvége, olyankor TV-ügyben engedékenyebbek vagyunk vele, de így is csak DVD, nem a normál(?) adás.

Napirend
Próbálkozunk. A hétköznapok teljesen rendben vannak, én hajnalban megyek, Gábor viszi a suliba, délután én megyek érte, Gábor pedig este jön haza, addigra a házi kész, jó esetben a vacsorán is túl vagyunk. Rossz esetben még a házin szenvedünk, mégrosszabb esetben Balázs már alszik, mire Gábor hazajön (szerencsére az utóbbiak extrém ritkák).
Tegnap és ma együtt indultunk, na az zaklatott volt. Én minden sz.ron kiakadtam, jobb nekem és a Fiúknak is, ha nem vagyok szemtanúja a reggeli készülődésüknek :-)
A hétvégéket igyekszünk megtervezni, de általában nem sikerül tartani, ezen még dolgoznunk kell.

Fejlesztések
Az iskolai logopédián túl járunk magánúton is, ez otthoni "házi feladatokkal" is jár, elvileg mindennap 5-10 perc foglalkozást jelent, a gyakorlatban nem mindennap sikerül, de amikor igen, akkor annyira belejön, hogy félórát is elvan vele.
Gyógyúszás idén pihen, több okból, szeptembertől folytatni szeretnénk mindenképp.
Nyáron lovastábor, ezt remélhetőleg imádni fogja. Ha igen, akkor ősztől rendszeressé tesszük a lovaglást.

Nincsenek megjegyzések: