2010. április 22., csütörtök

Pszichiátria

A tegnapi kontrollon nem sokminden történt, felírták az újabb adag gyógyszert, beszámoltunk a fejleményekről, elmondtuk az aggályainkat (a 25 mg-nál is volt látványos javulás, amit még látványosabb visszaesés követett, illetve az anyagi lehetőségeink határaihoz közeledünk). Tartsunk ki, a nemzetközi kutatások eredményei azt mutatják, hogy a Strattera akár 1-1,5 év után elhagyható. Úgy legyen.
A dokit kérdeztük a szülő tréningről, persze továbbra sincs semmi és nem is lesz, de azt hangsúlyozta, hogy mindig legyen visszajelzés, de próbáljuk meg késleltetni a dicséretet, hogy kialakuljanak az időbeni fogalmai. A 70 napos Lego példát nagyon erősnek találta, szerinte elveszti a lelkesedését addig. A mellékelt ábra nem ezt mutatja :-) Majd kiderül!
Délután volt hiszti a házi miatt, de utána gyorsan megnyugodott Balázs. Rájöttem, hogy változtak a hisztizési szokásai, eddig ha próbáltam nyugodt maradni és nagyon kitartóan őt is megnyugtatni, az általában segített. Most egyre inkább azt látom, hogy muszáj robbannia, viszont utána ha 5-10 percre egyedül hagyom, akkor nagyon szépen lenyugszik, megbeszéljük, hogy még mindig szeretjük egymást és csináljuk tovább amit elkezdtünk. Valahol jobb ez így, nem frusztrálom sem őt, sem magamat azzal, hogy miközben majd szétveti az ideg, én a hátát simizve duruzsolok a fülébe és úgy csinálok, mintha  marha nyugodt lennék. És így, hogy hagyom robbanni, hamarabb le is cseng az egész.

Nincsenek megjegyzések: