2010. április 14., szerda

Pihenés

Nagyon jó napjaink vannak, tudom, erről is illik megemlékezni, mert egyelőre eseményszámba mennyek az ilyen időszakok. Aranyos, kompromisszumkész, a házija szinte mindig készen van, vagy ha nem, otthon minden zokszó nélkül megcsinálja.
A suliban nem ilyen jó a helyzet, na nem is rossz, inkább ingadozó. El van fáradva, folyton azt kérdezgeti, mikor lesz már vakáció. Talán érdemes lenne egy hetet kivenni és elhúzni valahova, csak úgy, spontán... Semmi különös gond nincsen, mert németből pl nagyon jól sikerült a dolgozata, de tegnap hozott nyelvtanból egy egyest. A nyelvtan az, amivel soha nem volt gondja, soha-soha, ezért eléggé meg voltam döbbenve. Kiderült, azért kapott egyest, mert a dolgozatírás helyett ő a többieket szórakoztatta, így egyetlen büdös szót nem írt le. Hát, úgy kell neki.
Továbbra is tartja magát ahhoz a jó szokásához, hogy egyszercsak minden előzmény nélkül felmossa a földszintet vagy az emeletet (ez azért nem kis teljesítmény, 60-60 nm-t dúdolgatva felmosni). A tegnapi naphoz pedig újabb strigulát húzhatok; elértünk egy újabb mérföldkövet. Koraeste muszáj volt bemenekülnöm a zuhany alá, enyhítendő a vesekövem vándorlása okozta kínokat. A zuhany alól hallottam, hogy éktelen csapkodás és üvöltés zajlik odakinn, de kimenni értelemszerűen nem tudtam. Mikor végeztem, kimentem, minta misem történt volna, Balázs pedig a nappaliban játszott, mintha misem történt volna.
- Minden oké?
- Igen.
- Mit csinálsz?
- Elrendeztem ezeket a Power Miners-eket.
- Mintha valami kiabálást hallottam volna...
- Igen, mert szétesett az egyik.
- És mostmár nincs semmi baj?
- Nincs, összeépítettem, nézd meg!
- Sírtál is?
- Nem.
- De mintha könnyes lenne a szemed...
- Tudom, de nincsen semmi baj.
Szóval sikerült egyedül megnyugodnia és miután ezt megtette, megoldotta a problémát :-) Nem rángatott ki a zuhany alól, nem jött be üvöltve, hogy "anya, miért nem segítesz?", hanem megnyugodott és összeépítette a szétesett legot. És ez nagy dolog :-)

1 megjegyzés:

á írta...

király poszt. legyen minden napotok ilyen jó.