2010. április 20., kedd

Aktív hétvége

Nagyon jó kis hétvége van mögöttünk, igaz, pihenni nem sokat tudtunk, de szép idő volt, voltunk levegőn is, moziban is.
Szombaton megint felmosott, én pedig cserébe rendet csináltam a szobájában. Vasárnap a hímek elkísértek a Vivicittá-ra, ahol 6,4 km-en megpróbáltam egy végső, megsemmisítő csapást mérni a félúton elakadt vesekövemre. Mission failed. A futás megvolt, a vesekő maradt. Viszont legalább mozogni sem bírok az izomláztól. Amíg én futottam, Balázs felváltva ugrált a 4 ugrálóvár valamelyikében. Egy apró szösszenet tőle, amiből nagyjából el tudom képzelni, miket művelt:
- Képzeld anya, egyszer ugrottam egy akkorát, hogy a szívbajt hoztam magamra!
Délután megnéztük az így neveld a sárkányodat c. nagyon aranyos és meglepően normális filmet.
Tegnap is - mostanában ez kezd általánossá válni - majdnem minden házija kész volt. A maradékot pikk-pakk megcsinálta, aztán kiment a játszóra képregényt olvasni. Én közben tettem-vettem, egyszercsak mondom, csak megnézem már, olyan csendben van ez a gyerek. Kinéztem a fenti teraszról, valóban ott ült a játszója emeletén és olvasott. De nem akárhogy! Valahogy felvitt egy széket a játszóra és mikor elkezdtem aggódni, hogy nehogy leessen onnan székestül, megmutatta, hogy direkt olyan pozícióba tette, hogy hátulról ki van támasztva, így nem tud leesni. Fogalmam sincs, hogy vitte fel, nem egy kis székről van szó, igaz, összecsukható, de biztos, hogy nem csukta össze, mert nem tudja, hogy kell. És egyszer sem hívott oda, hogy segítsek.

Update Gábortól: Csak annyi comment, hogy igenis összecsukta a széket, úgy tette fel a mászókára.
Elmesélte, hogy próbálta először simán, de nem fért fel, úgyhogy összecsukta és a falmászós oldalról feltette és megint kinyitotta.
Nem elveszett gyerek :-)

4 megjegyzés:

Annus írta...

Panni, úgy röhögtem Balázs megjegyzésén, hogy majdnem bepisiltem:-) Képzelem, hogy mit rendezhetett. Petya is imádja ezeket az ugrálóvárakat...és holnap megyünk mi is mozoba uarra a filmre:-)))

Az olvasottak alapján én is úgy érzem, hogy Balázs valahogy nyugisabb lett, nem?

Panni írta...

:-)) Én már nem merem elkiabálni ezt a nyugisságot, de valóban, most közelít az őszi, Ritalinos időszakhoz.

Moziba vigyetek zsepit! ;-) Majd egyszer elvisszük őket együtt ugrálóvárazni, jó?

Annus írta...

Okés...a háttérben már a Vanda is röhög és Balázs szíves engedelmével a suliban fel fogja használni a dumáját!!:-)))Remélem nem védette le:-))

Panni írta...

Annus, rendben, a jogdíjat majd megbeszéljük privátban ;-))