2010. március 22., hétfő

A szülinap margójára

Tegnap gyorsan írtam meg a szülinapos posztot, így kimaradt, hogy szerencsére nem jött el R, aki miatt sajnos két másik kisfiú már előre visszamondta a meghívást ("ha R megy, akkor én nem megyek"). Mikor szóltam Balázsnak, hogy ezekután elképzelhető, hogy R miatt senki nem jön el, így nyugtatgatott:
- Ne félj anya, majd én figyelek rá, hogy ne másszon ki az ablakon és ne lopjon el semmit!
Kösz szépen. Innentől tudtam, hogy ez a gyerek maximum a küszöbig fog eljutni, de valahogy sejtettem, hogy nem is jön el. Szerencsére jól sejtettem.
A buli idén jóval békésebb volt mint tavaly, most főleg csocsózás, focizás és társasozás volt és mindenki nagyon jól érezte magát.

Balázs és Gábor ma reggeli alkotása:
Balázs a szülinapjára többek között egy Verdás táska-szettet is kapott. Nem ilyet akartunk neki, egyrészt nem verdásat, másrészt nem szettet, de ugye ember tervez... Megláttam, megnéztem alaposan, az én egyszemélyes ergonómiai és dizájn cenzúrámon csont nélkül átment, az ár-érték aránya igen meggyőző volt (eredeti Pixar létére szinte megalázóan olcsó volt), úgyhogy mit veszíthetünk alapon megvettem. Természetesen Balázs is ujjongott, bele is pakolt egyből a táskába, a tornazsákba és a tolltartóba is.
Ma reggel kicsit felülbíráltuk a pakolási technikáját; az üzenő és az ellenőrző külön zsebbe került a többi füzettől és a grafit ceruzák, a postairónokkal együtt egy tavalyi termésű, szintén Verdás, keményebb tolltartóba költöztek, hegyvédelmi célzattal. Most beszéltem Gáborral telefonon és mesélte, hogy amíg zuhanyozott, Balázs visszapakolta az üzenőt és az ellenőrzőt a többi füzet közé, mert az oda való és pont. Kérdeztem, elmagyarázta-e a két tolltartó koncepcióját, azt mondta, nem, de képzeljem el, talált mégegy ugyanolyan tolltartót üresen a konyhaasztalon. Márminthogy milyet?? Hát olyat, mint amibe a grafitokat tettük. És nem is tudta, hogy abból kettő van.
Hát persze, mert nincs is. Egy van belőle és amíg ő zuhanyozott, Balázs se szó, se beszéd, visszapakolt mindent egy tolltartóba, de erről már nem világosította fel az apját. Nehogymár beleszóljunk, hogy mit hol tart, az van amit ő mond és kész :-)

2 megjegyzés:

sudve írta...

Először is boldog szülinapot Balázs!! :-)

Másodszor megnyugtattál, hogy még iskolásoknak sem ciki a Verdák, most vettem Marcinak négy tréningalsót, ami pamut és zsebes, és egyenes vonalú és nem bolyhos belül, szóval megfelel _nekem_, dehát Verdás. :-)

Panni írta...

Köszi :-)

Na, az nem úgy van ám, aggódtam rendesen, mikor érte mentem a suliba, hogy milyen sikere volt a táskának, mert az is benne volt a pakliban, hogy soha többet nem hajlandó felvenni... De mindenkinek nagyon tetszett, még nekem is mondták, hogy milyen jó :-)
Mondjuk úgy láttam, hogy Balázs eléggé a keménymaghoz tartozik; azokhoz, akik diktálják a divatot, nem pedig akik követik :-)