2010. március 24., szerda

Kontroll

Ma mennek a fiúk pszichiáterhez. Szeretnénk abbahagyni a Strattera szedését és visszatérni a Ritalinhoz. A doki nagyon pártolja a Stratterát és a dózisemelést fogja javasolni, de akkor várjunk megint 2 hónapot, mire a szérumszint beáll, addigra pont vége a sulinak, ááá, sehogy nem jó ez... Igazából a Ritalin nekünk tökéletes volt, nem tudom, miért hagytam magam rábeszélni a váltásra (majd visszaolvasom a decemberi posztomat)... Gyógypedagógiai felülvizsgálat is lesz egy füst alatt, meglátjuk, mi mennyit változott 6 hónap alatt.
Az elmúlt 2 nap különben példásan telt, házi nagyja még a suliban elkészült, a maradék otthon 3 perc alatt, dühroham zéró, a szokásos játszmázások persze megvannak, de ezeket tudjuk kezelni. Hétfőn becsúszott egy egyes, Arany Lacinak megtanulása volt a házi, Balázs azt mondta pénteken, hogy el kell olvasni, hát elolvastattam vele, szépen ment, azt hittem, kész vagyunk, erre jött a hétfői meglepetés: nem elolvasni kellett volna, hanem megtanulni (már egy hónapja adogatták házinak az újabb és újabb részleteit). Elő is vettem ezért, számon kértem a dolgot. Válasz: Anya, igazad van, ne haragudj, hogy hazudtam, de olyan hosszú, nem akartam megtanulni!
Mondok, nem érdekel, ezt az egyest márpedig kijavítod holnap, ez az ára a hazudozásnak. Megbeszéltük, hogy amíg fürdik, megtanuljuk együtt és kedden jelentkezik felelni. Eljött a fürdés ideje, kezdődött a nyígás, anya, apa, nincs kedvem, légyszi, hadd ne, úgyis egyest kaptam már... Szó szót követett, egyszercsak kibökte, hogy ő inkább elmondja most. Néztünk Gáborral, ez szép lesz, délelőtt egyest kap belőle, elolvasni sem hajlandó, mit mond akkor el? De Held Surprise Balázs fogta magát és az egészet elmondta, az elejétől a végéig, gyönyörűen, hibátlanul. WTF??? Akkor mi volt az az egyes, basszus? Hát, nem tudja, nem jutott akkor eszébe vagy ilyesmi.
Száz szónak is egy a vége, tegnap Balázs elsőként jelentkezett, elszavalta, kapott egy ötöst szmájlival.
Ez a gyerek hihetetlen...

2 megjegyzés:

Zádory írta...

Kombinalni is lehet a Ritalint es Stratterat....

Panni írta...

Igen, tudom, de egyrészt éppen azért kaptuk a Stratterát, mert korszerűbb, "jobb", mint a Ritalin, másrészt a Ritalin önmagában elégnek tűnt anno. Magyarul, miért szedjük a kettőt, amikor az egyik is elég (lenne)? Ha ezt valaki elmagyarázza, én elfogadom, de így nem világos.
Egyébként az lett, amit jósoltam, dózisemelés. Ebből a gyógyszerből az ajánlott dózis 1,2 mg/kg és mi most 0,8-nál járunk. Gábort csak meggyőzték tegnap :-) A gyógypedagógiai kontroll szerint észrevehető a fejlődés, és végülis ez az, ami leginkább számít. Azt, hogy ez a gyógyszernek vagy az intenzív fejlesztésnek köszönhető-e, csak megtippelni tudom, szerintem mindkettőnek. A fejlesztés kell ahhoz, hogy ténylegesen javuljanak azok a készségek, amiknek javulniuk kell, a gyógyszer pedig ahhoz, hogy mindig a tudásának megfelelően tudjon teljesíteni (bár Arany Laci tudna erről mesélni...:-) )