2010. március 7., vasárnap

Greatest hits of the week

Balázs valamelyik nap úgy fogadott a suliban, hogy nem volt hangja. Nekem nem nyilatkozott az okokról, de Gáborral este megosztotta a titkot:
- Mi történt a hangoddal Balázs, miért ment el?
- Sikítóversenyt rendeztünk az udvaron!
- Gondolom, megnyerted!
- Csak az első kört! A második körben sikítás közben csuklottam egy akkorát, hogy a fél udvar odanézett és többet nem volt hangom.

Tegnap elmentünk uncsitesóknak ajándékot beszerezni. Természetesen Balázs megtalálta a szíve vágyát, a kristályseprő Power Miners-t. Én hülye, azt gondolva, hogy elég nagy és meg lehet vele beszélni dolgokat, felvetettem, hogy megvehetjük ma, de csak a szülinapján kapja meg, vagy ha úgy érzi, hogy nem bírná ki, akkor inkább itt hagyjuk és megvesszük később. Neki természetesen egy harmadik megoldás jutott eszébe: vegyük meg azonnal és otthon bontsuk is ki. Pár percen át próbáltuk meggyőzni, aztán nekiállt hisztizni, Gábor azzal a lendülettel a hóna alá nyúlt és kivitte a boltból, én pedig visszatettem a dobozt a polcra. (Én voltam a hülye, tudom, nem így kellett volna, nem kellett volna szóba hozni, hanem megvenni egyedül, később.)
Kint egy akkora hisztit levágott, hogy egy másféléves dackorszakosnak is becsületére vált volna; túlzás nélkül írom, zengett tőle a környék, lila fejjel ordított, teljesen kiakadt. Már az autóban ültünk, amikor még mindig zokogott, üvöltözött velem, én voltam a fő bűnös és el is voltam mondva mindennek. Egyszercsak, a legnagyobb üvöltés közepén megszólalt teljesen nyugodt hangon:
- Nézd, nagyi, annak az autónak az a rendszáma, hogy BAZSI-1! Nagyi, milyen levesed van otthon? Kakaós palacsintát csináltál? Mennyi kakaód van otthon? Remélem, ennyi! - és jó nagyra nyitotta a kezeit.
Innentől kezdve nem volt hiszti, egy pillanat alatt aranyos lett. Hihetetlen.

Egyébként iszonyatosan türhő tegnap reggel óta. Tegnap 7-kor kelt, fél8-kor már dühöngött, 11-kor már 3 dührohamon voltunk túl. A legszebb, amikor azt üvölti, hogy apa ne bánts, megfojtasz, miért kínzol engem, azt akarod, hogy meghaljak, stb-stb. És ezt a szomszédok simán hallják, ez tuti.

3 megjegyzés:

Annus írta...

Panni, ki nem sz.ja le, hogy mit gondolnak a szomszédok...nálunk is hallják, hiszen itt vagyunk a szájukba..mindig az jut eszembe, ha nem tetszik, átküldöm egy fél napra a kölkömet hozzájuk, aztán majd lemérem a türelmüket..

Peti is mond mostanában olyanokat, hogy a hajam az égnek ál. Vandát megöli meg szó szerint, hogy Mgölöm magam...érdekes, ez biztos az ovi hatása, mert az életben ilyet tölünk nem hallott..

sudve írta...

Jahajj, mindenhol ez a műsor?? Itt is megy a "megöllek" és "akkor meghalok", a "holnap szedem a holmimat és elköltözöm innen jobb helyre"... :-(

Annus írta...

látom a helyesírási hibákat, de most nem javítgatnám:-)