2010. február 27., szombat

Pszichiátria

Tegnap megejtettük a pszichiátriai kontrollt, volt EKG, vérvétel, beszélgetés, lélekápolás (márminthogy az én lelkemé). Én szóvá tettem, hogy a Strattera meg sem közelíti a Ritalint, felmerült, hogy együtt adják a kettőt, amire én feltettem a kérdést, hogy minek a Strattera, ha úgyis akarnak mellé Ritalint adni, erre nem sikerült meggyőző választ adniuk.
Egyelőre marad a Strattera és várjuk, hogy Balázs hízzon pár kilót, hogy emelhessenek az adagon (most 30 kg, a 25 mg-oshoz "túlsúlyos", a 40 mg-os viszont még túl sok lenne neki. Most olyan 36 mg-ot kéne naponta szednie, ami ugye nem kivitelezhető, kapszuláról lévén szó.

Kaptam házi feladatot, fel kell kutatnom egy szuper gyerekpszichológust és egy olyan logopédust, akinek nemcsak pösze ötévesekkel van tapasztalata. A munkahelyemen pedig szólnom kell, hogy a jövőben ne az én számlámra utalják a fizetésemet, hanem osszák szét eme két szakember között, a többit pedig egyszerűen utalják a gyógyszertárnak, ahol tegnap pl 39.400,- Ft-ot hagytam ott, és ezt csak Balázs "vitaminjaira" (vitamin és egyéb kiegészítők, pl halolaj) és Stratterájára.

Balázs különben szörnyen viselkedett tegnap délelőtt, így mindenkinek alkalma nyílt látni, milyen, amikor ilyen. Aztán egyszercsak kijelentette, hogy most összeszedi magát és onnantól kezdve egésznap helyesaranyos volt. Még dolgozni is engedett, sőt, be kellett mennünk a munkahelyemre is. Kicsit kotorászott a fiókomban, amikor kezébe akadt egy céges stresszlabda.
- Anya, ez mi?
- Stresszlabda.
- Ezt dobálod, amikor stresszes vagy?
- Nem, amikor stresszes vagyok, a kezembe veszem és nyomkodom.
- így, a körmödet is belemélyeszted? - és pont úgy szorította össze a kezét, mint amikor jön a dühroham
- Nem, inkább csak nyomkodom, markolászom. Szeretnéd, hogy neked adjam és belemélyeszthesd a körmödet, mikor stresszes vagy?
- Á, ez engem nem nyugtatna meg olyankor. Engem olyankor csak ti tudtok megnyugtatni.

4 megjegyzés:

Annus írta...

Jó csávó ez a gyerek, imádom az utolsó mondatocskát:-)

zsuzsi írta...

Mut, a vitaminoknak es a halolajnak a viselkedesre/tanulasi keszsegre valo pozitiv hatasarol semmifele meggyozo tudomanyos vizsgalat nincsen, talan nem is keszult, talan igen, de nem volt konkluziv, en ERRE nem koltenek ennyi penzt.
zs

Panni írta...

Annus :-)

Zsuzsi, igazad van, de egyrészt az tuti, h jót tesz neki úgy általában, másrészt szereti, ez is a része az ő kis napi szertartásának.

Kocek írta...

Ez az utolsó annyira meghatóan édes volt...