2010. január 25., hétfő

Kis tündérke

Most épp egy hullámhegyen vagyunk :-) Kedves, kooperatív, toleráns, kiegyensúlyozott. Igaz, ma az éjszaka közepén megjelent köztünk és elkezdett kedveskedni és beszélgetni, meg mosolyogni, viszont amikor Gábor ezt megelégelte és visszakísérte az ágyába, egyáltalán nem ellenkezett, csak annyit mondott: "csak tudnám, miért kell nektek annyit aludni!". Végülis, igaza van :-)
Ma leejtettem a kedvenc arckrémem tégelyét, ami azonnal összetört és én bizony megsirattam, erre Balázs nagy-nagy empátiáról tett tanúságot és azt mondta: ne szomorkodj anya, majd apával megbeszélem, hogyan tudnánk neked egy újat venni!
Pénteken a nagy bagollyal jött haza, ami azt jelenti, hogy ő viselkedett a legjobban. Ezen ő maga is csodálkozott, mert mint mondta "szerintem én ugyanolyan rosszul viselkedtem mint máskor"... Ilyenek vannak...
Megkapta a félévi értesítőt is, ami köszönőviszonyban nincs a valósággal; olyanokat állít, hogy Balázs választékosan fejezi ki magát meg ilyenek. Lehet, hogy velem van a baj, hogy nem egyfajta rózsaszín csipkével kivert fantasztikusító szemüvegen keresztül látom a saját gyerekemet, de szerintem az, aki annyira nincsen tisztában a "ma" fogalmával, hogy a szó hallatán minden egyes alkalommal visszakérdez: "most, ezen a napon?", az a gyerek nem beszél választékosan, annak a gyereknek problémái vannak, én pedig nem azért várom a félévi értesítőt, hogy legyen mit bekeretezve a falra akasztani, hanem azért, hogy objektív visszajelzést kapjak Balázsról.

1 megjegyzés:

Annus írta...

Ez érdekes, Peti beszédére is mindig azt mondják, hogy nagy a szókincse és választékosan beszél, de Ő sincs teljesen tisztában a tegnap-ma-holnap fogalmával. Mondjuk még csak 5 éves, de az óvónő szerint már lassan tudnia kellene!