2010. január 12., kedd

Azok a régi szép idők...

...amikor Balázs 20 kiló volt és akárhogy kapálózott, az ölemben tudtam tartani, amíg megnyugodott
...amikor azt hittük, egyszerűen csak nehezebben kezelhető az átlagnál
...amikor nem néztük árgus szemmel, hogy amit éppen művel, az a gyógyszer (mellék-)hatása-e
...amikor nem ébresztett minket hajnalban

Kb 2 hete kezdődtek újra a dührohamai, de nagyon durván. Bármin ki tud akadni és én már egyszerűen nem bírom ezt a hullámvasutat. Nem akarok azon gondolkozni, hogy milyen hatást váltok ki, ha hajnali 5-kor nem engedem, hogy TV-zen (pár napja nagyon korán ébred), ha közlöm vele, hogy ocsmányul néz ki a füzete (vastagon összefirkálva, borítólap letépve és minden lap összegyűrve), ha nem engedem, hogy vacsora helyett gumicukrot egyen, stb-stb. Ezek azok a dolgok, amik miatt az elmúlt napokban kiakadt.
De ha arra kérem, hogy mossa fel maga után, amit a WC-be szánt, de mellé ment, azon is el bír üvöltözni. Tulajdonképpen bármin. Valamelyik nap a tárolóban tettem-vettem és Balázs se szó, se beszéd, bezárta az ajtaját. Kulcsra. Hogy miért volt a kulcs az ajtóban? Mert aznap sokszor járkáltunk ki-be és mindannyian otthon voltunk. Egyébként sosem tartunk kulcsot az ajtóban. Hiába kopogtam, Gábor nem hallotta meg. Balázs nem számított rá, hogy a tárolónak van egy kertbe nyíló ajtaja is, aminek a kulcsa épp kéznél volt, így ki tudtam szabadítani magam.

Gyakorlatilag naponta elmondja, hogy alig várja, hogy elég nagy legyen és akkor majd jól megöl. Hát a tökömnek van erre szüksége. Nem lehet vele elmenni sehova, mert égő, ahogy viselkedik, teljesen kifordult önmagából és nem lehet kezelni. Ő, aki mindig olyan szépen írt, most olyan macskakaparásokat hoz haza, hogy rossz nézni.
Február végéig vagyok hajlandó várni, utána visszatérünk a Ritalinhoz. Lehet, hogy tüneti gyógyszer, mégis voltak általános hatásai, amik akkor is feltűntek, mostanra pedig eltűntek.

4 megjegyzés:

á írta...

hát sajnálom, pedig nagyon szorítottam nektek. emlékszem arra a bejegyzésedre, amikor azt írtad, hogy talán mostanában nem írsz, mert milyen jól mennek a dolgok.

talán tényleg a ritalin a jó megoldás, talán elég, ha tünetileg kezelik, aztán majd megszokja, hogy ő "jó" is tud lenni és úgy marad... talán.

nem tudnék jó dolgot mondani, csak azt, hogy mélyen együtt érzek veletek és remélem jobb lesz a jövő.
á

Panni írta...

Én nagyon bízom benne, hogy a gyógyszerváltás az oka, időben nagyon egybeesik, ezzel együtt okozhatja más változás is.
Nem tudunk mást csinálni mint kikísérletezni. Tegnap is volt egy szép kövér rohama, így este összedugtuk a fejünket Gáborral és megnyugtató, hogy úgy tűnik, bármelyik eshetőségre tudunk felmutatni B tervet :-)

Annus írta...

Szerintem is a gyógyszer lehet az oka, remélem, ha elhagyjátok, akkor javulni fog a dolog. Kitartás Panni!

Panni írta...

Annus, köszönjük! Tartunk-tartunk, főleg lelket egymásban :-)