2009. december 27., vasárnap

Túl a sűrűjén, képes beszámoló

Tömény pihenéssel tengetjük napjainkat, ami Balázs részéről azt jelenti, hogy 9-ig alszik, 10 körül megjelenik lent, akkor bekapcsolja a fán az izzósort és lajstromba veszi az összes legoját, tegnap még volt amit össze kellett tenni, eszméletlen ügyes és jó nézni, hogy a finommotorikájával már minden rendben. Úgy pattintja össze a pár mm nagyságú kis apróságokat, hogy én csak azt látom, hogy mozognak az ujjai, a műalkotás csak a végén bújik elő.

Tegnap délután hosszasan tanulmányoztuk a Holdat az új távcsővel, ami külön vicces volt, mert Balázs lent tévézett és nagyon mérges lett, amikor felhívtuk, hogy nézzen bele a masinába. Miután körbeüvöltötte a házat, csak kijött a teraszra és amikor belenézett a távcsőbe, elszállt minden mérge. Megjegyzem, a látvány valóban nem volt mindennapi.
Abban a pillanatban előbújt belőle a csillagász, magyarázott, mutogatott, hozta a csillagászati könyvét, megmutatta, mit látunk éppen a távcsövön keresztül, előszedte a bolygóit, végigmutogatta őket, kedvence az Uránusz, mert az szép világoskék (naja, -270 fokosan én is szép világoskék lennék). Megpróbáltuk behozni a Jupitert, de nem sikerült, valószínűleg elkéstünk, mert időközben fél8 lett, a Jupiter pedig ebben az időszakban 8-kor nyugszik.
A másik jellemző életkép tegnapról, ahogy az új szökőkutakat teszteli:Gyógyszer-ügyben volt egy kis riadalom, mert 23-án úgy jöttek haza Sopronból, hogy Balázs oldala csalánkiütéses volt. Pár csepp Fenistiltől és egy kenés Fenistil géltől elmúlt, azóta sem jött elő, így inkább valami ételre tippelünk.
Egyelőre ennyit a téli szünetről, a kezdet jó, kíváncsian várjuk a folytatást!


Nincsenek megjegyzések: