2009. december 30., szerda

Dózisemel, abszolút hallás és síelés

Tegnapelőtt jártunk a pszichiátrián, immáron az új, végleges helyszínen, a Delej utcában. Doktorbácsi megint rácsodálkozott Balázs karikás szemeire, de megint megnyugtattuk, hogy alvásfronton jól állunk; a szünetben 9 előtt csak akkor látjuk, mikor eleve köztünk alszik el (vagy tegnapelőtt, amikor a saját ágyában aludt el, de mi éjjel átraboltuk magunk közé és ezt ő reggel nagyon díjazta).
Megkaptuk a 25 mg-os dózisra a receptet, 29700 Ft-ot hagytunk a patikában. Hát ezért van 100 alatt a Magyarországon Stratterát fogyasztók száma... Nem tudom, hogy a Ritalin mennyire tüneti gyógyszer és mennyire ürül ki azonnal (mondjuk 1 napon belül), de az elmúlt 4-5 napban nagyon felerősödtek Balázs kitörései. Elég nehéz elviselni és persze tökjó, hogy sikerült a suliszünetre időzíteni az új gyógyszer bevezetését, de az ezzel járó szívás már nem annyira jó, főleg, hogy ez az időszak nem a veszekedésről kéne szóljon...

El szeretném még újságolni, hogy 3 napja Balázs leült az akkor 2 napos zongora elé és minden előzmény nélkül hibátlanul eljátszotta a Kiskece lányom kezdetűt. Elakadt a lélegzetünk, mert ugyan mindig jól intonált, de nem sok érdeklődést mutatott a zene iránt, ami Gábornak mindig érzékeny pontja volt. Amin mondjuk én főleg kiakadtam az az, hogy nézte a kottát is, tehát hogy nem sormintaként értelmezi a vonalakon csücsülő bogyókat, hanem képes értelmezni kusza összevisszaságukat. Miután kellően agyondicsértük és körbenyaltuk, fogta az ének könyvét és a benne található összes feladatot megoldotta (szolmizációs és ritmusfelismeréses feladatok főleg).

2-án pedig megejtjük a trónörökös élete első síelését. Nagy izgalommal tekintünk a jeles esemény elébe, szerintem kb annyira fogja nehezen venni az elejét, mint mondjuk a zongorázásnak :-) Nade komolyan: remélem, nem lesz semmi gond, bebizonyította már sokszor, hogy oda tud figyelni, ha valami igazán érdekli, így csak azt kell elérnünk, hogy a síelés is igazán érdekelje.
Addigis Boldog Újévet!

Nincsenek megjegyzések: